Pizzasten til ovn eller grill

Pizzasten til ovn eller grillMed disse pizzasten til ovn eller grill kan du ikke gå galt i byen når du får besøg. Når man laver pizza på pizzasten, bliver dejen bagt nedefra, og bunden bliver derfor perfekt sprød.

Alt du mangler efter købet af disse pizzasten er en god pizzaopskrift, og så kan du trygt invitere alle og enhver over til en ægte italiensk pizza.

Frygt ej hvis du hellere vil bruge pizzasten til grill. Her får pizzaen en dejlig røget smag, der passer perfekt til de gode sommeraftener med venner i haven og du vil straks blive kåret som pizzaernes Masterchef.

Køb produktet her

Det skal du vide om pizzastenene

  • Ægte italiensk pizza.

Idet stenene er hugget ud af lavasten fra vulkanen Etna på Sicilien, kan der nok ikke fremstilles en mere italiensk pizza. Du får alts¨et stykke Italien med hjem i din bolig ved køb af disse pizzasten.

  • Sprød bund.

Dejen bages nedefra, dermed bliver bunden dejlig sprød.

  • Multifunktionelle.

Stenene kan både bruges på komfuret, i ovnen eller på grillen. Derudover kan de bruges til både pizza, fisk, kød, brød… You name it!

  • Undgå sprækker.

For at undgå sprækker skal du huske at opvarme og afkøle stenene langsomt.

  • Gør stenen klar til brug.

Inden stenen tages i brug, skal du vaske den i saltvand og indsmøre den i olivenolie. Efter 24 timer kan du tørre overskydende fugt af, og pizzastenen vil nu være klar til brug UDEN brug af ekstra fedtstoffer.

  • Rengøring af stenen.

Efter brug kan stenen rengøres med en klud, der er blevet dyppet i vineddike og med brug af ståluld. Stenen tåler IKKE sæbe og rengøringsmidler.

Tips til brug af pizzasten

pizza på grillstenHvis du ønsker at lave et lækkert brød eller en god pizza på stenene i ovnen, får du et sprødt og luftigt resultat.

Når du har lavet den ønskede dej og har sat den til hævning, tænder du for ovnen og sætter din pizzasten på en rist eller lignende centreret i ovnen.

Stenen skal nu opvarmes i omkring 30-45 minutter, og derefter kan du lægge din dej ind på stenen.

Hvis det er en pizza, der skal bages, tager det med pizzastenen som regel ikke meget længere end 15 minutter. Dog er den ønskede konsistens meget varierende fra person til person. Kig derfor til dit bagværk en gang imellem og vurder om det har fået nok løbende.

Når dit bagværk har bagt færdigt, kan det nemt glide af stenen, og du har nu et lækkert og sprødt resultat, alle i familien vil være fan af.

Det er samme procedure, hvis du ønsker at benytte dig af pizzastenen på en Weber gasgrill. Her kan omkring 230 grader anbefales, men også dette er en vurderingssag, da det afhænger af forskellige typer af grille og ens egen foretrukne temperatur. Hvis du bager på en gasgrill, vil resultatet have en mere røget smag.

Tips til lige præcis kulgrill

lavasten til pizza

Bagning på en kulgrill er lidt mere tricky, men der burde ikke være de store problemer her heller. Her skal du sørge for, at kullene er fordelt jævnt, så pizzastenen kan stå på dem uden at vælte. Derudover skal du huske at forbage pizzaen i bare 5 minutter i ovnen. Dette er for at gøre dejen mere fast og dermed også nemmere at arbejde med. Når dette er gjort, kan dejen placeres på stenen, og den afdækkes. Pizzaen er færdig, når osten begynder at boble og kan hermed nydes af alle.

Ekstraudstyr

Udover stenen får du i pakken også en pizzaspade. Med denne spade bliver det meget nemmere at håndtere din pizza, uden risiko for, at den skulle gå i stykker på nogen måde.

Derudover kan man overveje andet ekstraudstyr. F.eks. kan man nemt opsøge en pizzasaks. Den er praktisk og effektiv til at sørge for lige store stykker – man skulle jo nødig risikere, at der er nogen, der føler sig snydt. Pizzasaksen er noget nemmere at have med at gøre end det klassiske pizzahjul, idet man ikke skal bruge ligeså mange kræfter, og at den ikke bliver ligeså hurtig sløv.

Nu er du klar til at lave masser af lækre, sprøde pizzaer med stor smag og flot, rustikt look.

God appetit!

Køb produktet her

ANDRE KIGGEDE PÅ:

Zenkuru Fodmassageapparat – den bedste fodmassage maskine

Stefan | 5. oktober 2020

Ølkøler til haven

Stefan | 21. april 2020

Candyfloss maskine – Lav lækker dessert selv

Stefan | 20. april 2020

Comments are closed.