Sous vide er på alles læber, bogstaveligt talt. Der bliver nemlig lavet og spist en del kød, der er tilberedt sous vide, og det er med god grund. Efter lang tids søgen efter den perfekte måde at tilberede kød på, er der nu kommet et svar på alle kokkes bønner, som har taget imod sous vide-konceptet med åbne arme.
Nu kan du tage metoden til dig. Det kræver nemlig ingen kokkeuddannelse eller særlige færdigheder i køkkenet at gebærde sig med den helt fantastiske KitchPro Epicuré Sous Vide Maskine. Nu kan du tilberede og kokkerere som en af de professionelle kokke i eget hjem. Og resultatet bliver perfekt hver eneste gang.
Sous vide betyder ret forenklet ”under vakuum”, og det er en simpel proces, der forædler kød, så det får den rette tilberedning. Simpelt, nu hvor det er opfundet. Førhen har det været en kontinuerlig jagt, der nu er endt i karret på denne fantastisk KitchPro Epicuré Sous Vide maskine.
Hvis du puffer til de blankpolerede svingdøre ud til køkkenet på mange franske restauranter, så vil du med stor sandsynlighed møde et syn af en sous vide-maskine, der er i færd med at tilføre langt mere saft, kraft og smag til et velhængt stykke kød.
Læs også: Riskoger til mikroovn
Sådan bruges sous vide maskinen
Processen er som tidligere nævnt ganske enkel. Du tager dit kød, kommer det i en plastpose, lægger det under vand, lader ligge under vand, ved fast, jævn temperatur i lang tid.
Voila, et stykke delikat og fantastisk stykke kød, som er mere mørt end noget andet kød, du har smagt. Det er en helt genial metode, der for alvor har revolutioneret gastronomiens verden, da kødet er omdrejningspunktet i de fleste retter verden over.
Den jævne temperatur, som sous vide-maskinen tilbereder dit kød under, gør, at kødet får den samme temperatur hele vejen igennem, og det hverken bliver stegt eller kogt for meget, som der er tilfældet ved rigtig meget fejlslagent kød, der ikke find den tilberedning, det fortjente.
Det samme gælder, når du griller. Det er nemlig ekstremt vanskeligt at grille en bøf, da du ikke kan tilføre den samme temperatur over hele, både indeni og udenpå. Med en KitchPro Epicuré Sous vide maskine, er det nu muligt, da din bøf modtager den samme jævne varme og temperatur over det hele, og får den samme nydelige og fine nuance fordelt. Mums!
Fordelene ved KitchPro Epicuré Sous vide maskine
Ud over de førnævnte fordele som en perfekt tilberedning, lækkert og mørt kød, fin nuance og en fremragende smag, så er der også flere fordele ved at købe en KitchPro Epicuré Sous Vide maskine.
Hvis du døjer og kæmper med det problem, som mange andre, at du har kog i for mange gryder og ikke kan holde 100% fokus på kødet, så er KitchPro Epicuré Sous Vide maskinen for dig. Denne madlavningsgadget vil tage dig til et helt nyt kokke-niveau.
Uanset om du skal lave oksekød, svinekød, kylling, fisk eller æg, kan du med sous vide maskinen bevare det gyldne overblik med kølig og rolig hånd, da du ganske enkelt bare timer din KitchPro Epicuré Sous Vide Maskine efter, hvilke madvarer du ønsker at tilberede. Du skal aldrig mere tænke på skæve stegepander, utilregnelige ovne eller noget helt tredje, du kan give skylden for en fejlagtig bøf-tilberedelse. Sous vide-cirkulatoren her er udstyret med en timer, som du bare sætter til, og så kan du roligt skrælle kartofler, lave saucen eller måske vaske op. Alt imens dit kød, fisk eller kylling får lige præcis den behandling, de er blevet opdrættet til at få. Bon appetit!
LÆS OGSÅ OM: KitchPro sorbetmaskine
Værd at vide om din nye KitchPro Epicuré Sous Vide-Maskine
Det eneste du mangler for at kunne tage din KitchPro Epicuré Sous Vide-Maskine i brug er nogle plastposer til at vakuumpakke din mad i. Når du skal vakuumpakke kødet, så kommer du bare kødet ned i din plastpose, som kan lukkes. Sænk den stille ned i vandet med åbningen lige over overfladen, hvorefter du lukker posen. Så er du sådan set klar til at bruge din KitchPro Epicuré Sous Vide-Maskine.
KitchPro Epicuré Sous Vide Maskinen består af en nedsænkelig cirkulator, som anvendes til netop tilberedningen. Det er selve karret. Maskinen er som sagt perfekt til at tilberede kød, fisk, æg samt fjerkræ, og du kan varme vandet op til 95 grader.
Fakta om KitchPro Epicuré Sous vide
- Cirkulatoren cirkulerer 5,6 liter vand rundt pr. minut – den har plads til 13 liter vand – du kan indstille den ønskede temperatur (interval 0,5 grader) samt indstille tiden
- Du rammer den valgte temperatur så nøjagtigt, at det kun er med +/- 0,1 grader
- Displayet viser temperatur og tilberedningstid
- Timer på cirkulator, så der slukkes automatisk
- Afgiver lyd, når den ønskede temperatur samt tilberedningstid er nået
- Advarsel ved for lavt vandniveau for mere påfyldning
- Vægt: ca. 1 kg.
- Mål: ca. 35 cm lang og en diameter på 7 cm
- Ledning: 1 meter
- Strøm: 220-240 volt
- Effekt: 1300 W
- Manualer på henholdsvis dansk, norsk, svensk, engelsk, tysk og finsk.