Døjer du ofte med smerter i nakke, ryg eller andre steder, så er der masser af muligheder for at komme smerterne til livs. Der er utroligt mange, altså virkeligt mange mennesker, der døjer med muskelspændinger.

En varmepude til mikroovn kan afhjælpe dine smerter i nakke, ryg, skulder eller hvor du nu måtte have ondt. En varmepude opvarmer nemlig musklerne, hvilket gør det muligt for dem at slappe af. Når smerterne bliver lindret, vil din krop slappe af, men du vil også føle dig meget bedre tilpas.

Der findes mange forskellige varmepuder til mikroovn. Du kan nemlig finde dem i mange forskellige størrelser, men også med forskelligt indhold.

Varmepuder til mikroovnen indeholder primært ris, hvedekerner, korn eller kirsebærsten.

Varmepude med kirsebærsten

Varmepude med kirsebærstenDu kan med fordel bruge denne varmepude med kirsebærsten til at lindre muskelspændingerne.

Brug varmepuden med kirsebærsten til at varme eller nedkøle dine muskler.

Smid den i mikroovnen i 2-3 minutter, hvis den skal have en tilpas varme til at få musklerne til at slappe af.

Skal du bruge den til nedkøling, så skal den ligge i fryseren i nogle timer for at nå den rette temperatur.

 

Små varmepuder til mikroovn

Små varmepuder til mikroovnKunne du tænke dig en lille pude, der både kan lindre dine smerter og samtidigt pynte, så er det her et godt valg.

De farverige puder kan nemt og hurtigt varmes op i mikroovnen. De bliver afsendt assorteret, hvilket betyder at du ikke selv kan vælge, om du vil have en rød eller blå varmepude.

Puderne er med et betræk i bomuld.

De måler cirka 14 x 33 cm.

 

Varmepude med hvedekerner

Varmepude med hvedekernerSkal du bruge en god varmepude til mikroovn, så er en varmepude med hvedekerner et godt valg. Det er uden tvivl en af de mest solgte puder.

Puden har en aflang form, så den let kan forme sig rundt om din nakke, lænd eller skulder.

Varm puden op i mikroovnen i cirka 3 min ved 700 W eller i ovnen i 10-15 min. Ved 125 grader.

Puden kan holdes varm i cirka en time i almindelig temperatur eller 4-5 timer, hvis du ligger under dynen med den.

  • Den aflange varmepude er fremstillet af hør, økologiske hvedekerner og urter.
  • Mulighed for at vaske betrækket.
  • Størrelsen er 55 x 20 cm

 

Hjertevarmepude med kerner

Hjertevarmepude med kernerHjertevarmepuden er den perfekte gave, hvis du skal give en varmepude til hende eller ham du holder af. Her kan du nemlig give en pude, der hjælper på at lindrer personens muskelspændinger og samtidig vise, at du holder af ham eller hende.

Denne varmepude kan perfekt bruges til led eller muskelsmerter, men også til ren afslapning.

Puden afgiver også en duft af lavendel, når den bliver varm.

Du har mulighed for at opvarme den i ovn eller mikroovn. Benytter du mikroovnen, så skal den cirka have 90 sekunder, bruger du derimod ovnen, så skal den have omkring 10 minutter ved maks. 100 graders varme.

Hvis puden skal rengøres, gøres det forsigtigt med en fugtig klud. Den må dog ikke vaskes.

En rigtig god varmepude med kerner, helt specifikt druekerner. Materialet udvendigt er polyester.

Puden kan holdes varm i op til 2 timer efter, den har været i mikroovn eller ovn.

 

Tip: Vi har også skrevet dette indlæg om varmesåler, du kan bruge til at holde fødderne varme, når du går uden for.

Hvordan virker varmepuden?

Varmepuden er let at anvende. Skal den bruges til at varme musklerne for at lindre diverse smerter eller muskelspændinger, så varmes puden i mikroovn eller almindelig ovn. Det tager ikke mere end få minutter, hvis du bruger en mikroovn, så har du sådan en, så er det klart den nemmeste løsning.

Skal du bruge puden til at nedkøle muskler, så skal den ligges i fryseren i flere timer inden brug. Vær opmærksom på, at du vælger en pude, der er beregnet til dette formål. Fx den første varmepude med kirsebærsten kan bruges til formålet, hvorfor det vil være et godt valg.

For at lindre smerterne lægges puden på det ømme eller spændte punkt. Efter noget tid, vil du mærke at musklen bliver opvarmet og derefter begynder at slappe af.

Det er lidt forskelligt hvor lang tid puderne skal opvarmes, da indholdet og størrelsen varierer, men det kan altid læses i brugsanvisningen eller på forhandlerens hjemmeside.

Mange forskellige størrelser

Der findes et stort udvalg i forskellige størrelser, former og farver. Det er vigtigt at du vælger en der passer lige til dit formål. Døjer du fx med smerter i lænden, ryggen eller andre store områder, så bør du vælge en stor pude. Har du derimod lidt spændinger i nakke eller skulder, så kan du nøjes med en mindre pude.

En aflang varmepude kan være en rigtig god idé, da den kan vikles rundt om lænden, skulderen, benet eller lignende, hvilket betyder at du bedre kan ramme de rigtige steder.

Overvej, hvad du skal brugen den til og beslut dig derefter for, hvor stor den skal være, hvilken form den skal have og evt. om det er vigtigt for dig, hvordan den ser ud.

Fordelen og ulemper ved en varmepude til mikroovn

Der er både fordele og ulemper ved at vælge en varmepude til mikroovn.

  • En elektrisk varmepude har flere temperatur-niveauer. Hvilket gør at du kan indstille den helt korrekte temperatur – og det er altså ikke muligt ved en du varmer op i mikroovnen, i hvert fald ikke på samme niveau.
  • Fordelen er dog at en der opvarmes i mikroovn ikke skal bruge strøm. Det betyder at du ikke skal bruge strøm hele tiden eller have en stikkontakt i nærheden af dig.
  • En ulempe er dog at varmen ikke er konstant, da varmen stille og roligt aftager. Hvorimod en elektrisk pude holder samme temperatur hele tiden.

Læs også: Salt lampe fra Himalaya

Comments are closed.