En hyggelampe til stuen, i soveværelset eller på kontoret, kan være med til at skabe hygge, god stemning og selvfølgelig bedre belysning i rummet. Du har måske endnu ikke besluttet dig for, hvilken lampe du skal vælge, og det eneste krav er at den skal være flot og skabe hygge? I så fald vil jeg anbefale dig en Himalaya salt lampe.

En Himalaya salt lampe giver dig både hygge og god belysning, men den giver dig også mange andre fordele. En salt lampe fra Himalaya renser nemlig luften, giver dig ekstra energi, forbedre din søvn og koncentration, reducere allergier og meget mere. Og hvem vil sige, nej tak til alt det?

Læs videre og få forklaringen på, hvad en Himalaya salt lampe er, hvordan den fungere og hvor du kan købe den.

 

Salt lampe fra Himalaya

Salt lampe fra Himalaya

Salt lamper fra Himalaya kan købes flere forskellige steder. Det gælder både i fysiske butikker, men også online på flere forskellige webshops.

Hos Coolstuff.dk kan du købe den fine saltlampe, som du ser på billedet.

Det anbefales at man køber en eller to Himalaya saltlamper, hvis man vil opnå den rette effekt. Det er dog meget forskelligt, hvor store saltlamperne er. En lampe skal gerne være på mindst 2 kg., og denne fine saltlampe varierer mellem 5-7 kg. Hvilket betyder at du får alle de ønskede fordele, hvis du køber den hos Coolstuff.dk

Det kan måske virke lidt mærkeligt, at du ikke ved, om du får en lampe på 5, 6 eller 7 kg. Grunden til variationen er, at alle saltlamper er helt naturlige produkter, hvilket betyder at ingen sten har samme størrelse eller form.

Hvad er en Himalaya salt lampe?

saltlampe

En Himalaya salt lampe består af naturlige klipper, der er dannet gennem mange tusinde år. De stammer fra Himalaya og har en krystalliseret forbindelse. De naturlige sten bruges som sagt til lamper, men også stearinlys og andre former for dekoration.

Himalaya stenen er monteret på en platform med en ganske almindelig elpære indeni, hvilket skaber den omtalte saltlampe.

Lampen har mange sundhedsmæssige fordele og det kan du læse meget mere om længere nede i denne artikel.

Hvor bør jeg købe den?

Himalaya saltlamper kan købes mange steder, både online og i fysiske butikker. Priserne vil variere meget, da lamper findes i mange forskellige størrelser. De vejer fra 2-3 kg., og op efter.

Lampen som vi anbefalede dig før fra Coolstuff.dk, har en meget billig pris i forhold til størrelsen. Det er ikke unormalt at lamperne koster det samme andre steder, selvom de har en mindre størrelse.

Lige meget hvor du vælger at købe din saltlampe, så kan du være sikker på, at den er helt unik.

De mange fordele ved en Himalaya Salt lampe

Som tidligere nævnt har lamperne mange fordele. Herunder får du en oversigt over de mange fordele, der er forbundet med en saltlampe fra Himalaya. Du får selvfølgelig også en uddybende forklaring, så det hele giver mere mening.

1. renser luften

En af de helt store fordele ved den, er at den renser luften, hvilket også er grunden til at mange mennesker vælger at købe den. Den er nemlig god til at fjerne støv, pollen, røg og andre forurenende stoffer fra luften.

Saltlampen renser luften gennem dens hygroskopiske kraft, hvilket betyder at den tiltrækker vandmolekyler indenfor en vis radius og derefter absorber molekylerne.

2. Reducerer allergier og åndedrætsbesvær

Saltlampen kan reducere dine allergier og forbedre dine vejrtrækninger, da den som nævnt absorberer støvpartikler, skimmel, mug og lignende i den omkring liggende luft. Hvis du placerer en eller to lamper i dit soveværelse, kan du skære meget ned på allergier og astma. Du burde ifølge flere kilder kunne mærke en stor forskel efter en til to uger.

3. Giver dig en bedre søvn

Der er mange mennesker der har problemer med at sove eller vågner flere gange om natten, og det har du også mulighed for at gøre noget ved. Der er mange positive ioner i luften og det er altså dem, der stjæler din søvn. Positivt ladede partikler kan faktisk reducere blog og iltforsyning til hjernen. Da saltlampen fra Himalaya generer negative ioner, kan du altså forbedre luftkvaliteten i dit soveværelse, i stuen eller andre steder. Det skulle gerne have en effekt efter få uger, hvilket betyder at du burde sove bedre.

Hvis du ikke kan sove pga. lyset fra lampen, kan du med fordel vælge at have den tændt hele dagen og slukke den inden sengetid.

4. Formindsker hoste

Som allerede nævnt udsender lampen negative ioner, der opvejer de positive ioner, hvilket fjerner alle de forurenende stoffer i luften. Det betyder at din krop får nemmere ved at filtrerer luften, og dermed bliver det nemmere og mere behageligt at trække vejret.

5. Forbedrer koncentrationen og humøret

Efter opvarmning af lampen bliver der udsendt negative ioner, hvilket forbedrer blod og iltforsyning til hjerne og andre organer. Derudover får du også et boost af serotonin, hvilket er et stof, der gør os lykkeligere. Det betyder i sidste ende at du får en bedre koncentration, men også et langt bedre humør. Det betyder samtidig også at det formindsker risikoen for stress og andre symptomer.

6. Mindsker elektricitet i luften

Lampen afhjælper også elektricitet i luften. Du kender det sikkert fra, når du får stød ved at røre ved bildøren, en anden person, trampolinen eller dørhåndtaget. Det er som sådan ikke farligt, men det forårsager stress og frustration. De små statistikker stød giver dig små chok, hvilket kan være irriterende.

7. Neutralisere elektromagnetisk stråling

De fleste mennesker lever i dag i en massiv elektromagnetisk stråling – altså stråler fra elektronisk udstyr. Det er stråler fra computeren, fjernsynet, mobiltelefonen, iPad ‘en, radioen og andre apparater. For meget elektromagnetisk stråling kan betyde at du øger dit stressniveau, føler dig mere træt og forværre dit immunforsvar. Vælger du sætte en lampe i nærheden af kontoret, så kan du neutralisere de mange stråler.

8. Mange flere fordele

Faktisk er det sådan, at der kunne nævnes mange flere fordele ved at købe en billig Himalaya salt sten, men jeg tænker at du har forstået pointen. Sidst men ikke mindst, så er det også en miljøvenlig lyskilde sammenlignet med en almindelig lampe. Det er selvfølgelig værd at tage med, hvis du også tænker lidt på miljøet.

Kilder:

https://www.naturallivingideas.com/himalayan-pink-salt-lamp-benefits/

https://www.webmd.com/balance/features/negative-ions-create-positive-vibes#1

 

Comments are closed.