Der findes vel næppe noget drukspil mere populært end vandfald. Det skulle da lige være ”Rundt om flasken” eller ”Spring blæren”. Sjovt nok er det navne på præcis det samme spil. Kært bare har mange navne og ”vandfald” er ingen undtagelse. Et forfærdeligt sjovt drukspil med simple regler, der kan spilles af alle og som ikke kræver andet end en flaske og et spil kort.
Vandfald kan både bruges til selve festen eller under ”opvarmningen”, da der er garanti for at få en masse godt at drikke. Ja, faktisk strømmer alkoholen ned præcis som ved et rigtigt vandfald. I hvert fald i nogle dele af spillet. Først skal I dog være enige om de våde vandfald regler. Dem kan du blive klogere på nedenfor.
Det er nemt at komme i gang
Spillet kræver ikke et bestemt antal deltagere, men er sjovest, hvis man er 3 eller flere. Derfor er det perfekt til ethvert selskab, fest eller opvarmning. Det eneste I skal bruge for at komme i gang, er en flaske, som regel en ølflaske, men en vodkaflaske, eller hvad I nu lige har, kan selvfølgelig også bruges. Derudover skal I have et spil kort og lidt bordplads. Først sættes flasken på bordet cirka midt imellem jer. Det er vigtigt alle kan nå flasken. Så placeres alle kortene i en rundkreds omkring flasken. Jo større I laver rundkredsen, jo hurtigere et spil for i. Dette forklares nedenfor.
Lad vandfaldet løbe
Når spillet starter, trækker første person et kort ud af rundkredsen uden at rykke ved nogen af de andre kort. Kortet vises til alle, og ligges herefter op på toppen af flasken. Kortet bestemmer, hvad der nu skal ske. Hvad hvert kort betyder, forklares lige om lidt.
Herefter går turen videre til sidemanden, som gør præcis det samme. Hvis rundkredsen brydes, altså at der er et sted, hvor 2 kort ikke overlapper, skal personen, der forårsagede dette bunde sin øl. Herved kan man altså, som tidligere nævnt, ved at justere størrelsen på cirklen selv afgøre, hvor lang tid det skal tage at bryde cirklen.
På samme måde skal der bundes, hvis kortene på toppen af flasken falder ned, idet kortet lægges ovenpå.
Læs også: Sjove selskabslege
Vandfaldets regler
Hvert kort der trækkes har hver sin betydning. Netop her er der mange uenigheder om, hvad hvert kort betyder. Der findes et utal af forskellige regler og varianter. Det er også vigtigt at aftale, hvor mange slurke, der svarer til en bunder. Her er et godt bud på et sæt regler, som du ikke ville gå helt galt i byen med.
- Røde kort 2-5 – Du må give det antal slurke ud til en anden spiller, som kortet viser.
- Sorte kort 2-5 – Du skal selv drikke det antal slurke, som kortet viser.
- 6’er – Tommeltot-legen Du får nu retten til at sætte gang i en lille leg i legen. På et tidspunkt, som du selvfølgelig bestemmer, sætter du din tommelfinger på bordet. Den sidste af de andre, der gør det samme, skal drikke 5 straftåre.
- 7’er – Kategori-legen. Du skal nu vælge en kategori. Det kan f.eks. være danske politikere, bilmærker, pornostjerner eller noget helt andet, som du selv ved meget om. I skal nu på skift med uret rundt nævne ting eller personer inden for den valgt kategori. Den første, der ikke kan det, skal drikke 5 strafslurke
- 8’er – Tisse-billetten. Du kan nu på et valgfrit tidspunkt få ladet vandet. Alle andre skal blive siddende jo mindre, at du laver din tisse-billet til en fælles tissetur.
- 9’er – Den nye regel. Du har nu ansvaret for at lave en ny regel, som gælder resten af spillet, jo mindre, at en anden, der har trukket en 9’er bruger sit kort på at fjerne reglen. Du kan f.eks. bestemme at to kort bytter betydning, alle drengene skal omtales med ”hr” foran deres navn eller, at alle slurke bliver sendt videre til spilleren til venstre for.
- 10’er – Vandfaldet. Denne lille leg er årsag til drukspillets navn. Nu skal der leges vandfald. Inden det sættes i gang, skal alle have rigeligt at drikke. Nu starter alle med at drikke samtidig. Når spilleren, der trak kortet, stopper med at drikke må personen til venstre for stoppe. Sådan fortsætter det hele vejen rundt indtil den sidste person drikker alene.
- Bonde – Herreskål. Alle drengene skåler.
- Dame – Dameskål. Alle damerne skåler.
- Konge – Du er hermed spillets konge. Du skal placere dit kongekort i panden på dig selv. Så længe kortet sidder i din pande eller en anden trækker en konge, må du bestemme alt.
- Es – Snigmorderen. Du skal nu forme en cirkel med tommel- og pegefinger, som du skal kigge på en anden spiller igennem. Det antal sekunder du kigger før vedkommende, opdager det, er det antal slurke der skal drikkes af den ramte.
- 10 slurke = en bunder
I er nu klar til at spille løs. Held og lykke og god druk.
Få også gode spørgsmål, hvis du skal spille drukspillet jeg har aldrig – som du finder her.