infoboks

En af de store fordele ved at tjene sine egne penge er, at man kan formidle dem, som man ønsker. Mens nogle forbrugere afsætter store summer til ferier og oplevelser, så foretrækker andre at købe elektronik og gadgets. Du har også friheden til selv at vælge. Den ene mulighed udelukker dog ikke nødvendigvis den anden.

Denne artikel er ikke en opfordring til at købe gadgets i bunkevis, men nærmere en forklaring på, hvorfor mange bruger penge på de sjove, praktiske og skøre ting. Vil du gerne have nye gadgets til samlingen, men holder din økonomi dig tilbage, så lån penge hos Santander i dag.

Vi er meget impulsive

Man kan og bør ikke skære alle danskere over en kam, men faktum er, at rigtig mange af os er impulsive. Når det kommer til forbrug, så kan det have store konsekvenser at være impulsiv. Man kan f.eks. komme til at købe en grill, selvom man i virkeligheden ikke er særlig vild med grillmad, eller at købe en dyr cykel, selvom man egentlig bedst kan lide at gå eller tage offentlig transport. Det er dog lidt en anden sag, når det drejer sig om gadgets, idet gadgets typisk tilhører den lave priskategori.

Falder vi over sjove gadgets via en reklame på de sociale medier, en video på YouTube eller en artikel på et nyhedsmedie, så kan vi af og til glemme alt om sund fornuft. Vi tænker måske ikke på, om vi kan bruge den givne vare. Handler du på nettet, vil du dog som udgangspunkt have 14 dages returret, hvorfor du kan sende dine gadgets retur, hvis du har fortrudt din handel.

Vi elsker at eksperimentere

Falder vi over noget, som kan gøre hverdagen enten sjovere eller lettere, så slår vi gerne til med det samme. Er man f.eks. glad for øl, så kunne en smart ølkøler til haven være et alletiders køb. På samme måde vil en klatrebane til haven være fristende, hvis man har nogle børn, der elsker at røre sig og have det sjovt udenfor.

Lysten til at eksperimentere er måske størst hos børn og unge, men mange voksne kan også godt lide at teste forskellige gadgets. Spørger du os, så bliver man aldrig for gammel til at lege og eksperimentere. Lad derfor ikke din alder begrænse dig.

Vi kan godt lide at forkæle os selv

Den store trang til at købe sjove gadgets bunder måske også i, at vi godt kan lide at forkæle os selv. Du kunne måske godt klare dig uden den automatiske sovsepisker eller den moderne candyfloss maskine, du har udset dig. Sådanne investeringer kan dog være med til at forsøde hverdagen, hvorfor du alligevel vælger at købe enten piskeren eller maskinen, selvom det ikke er must-haves, men nærmere nice-to-haves.

Et stort forbrug af gadgets kan også hænge sammen med, at du gerne vil forkæle din familie. Gadgets hitter som bekendt hos børn og barnlige sjæle, hvorfor man som mor eller far godt kan have tendens til at købe lidt for mange gadgets. Så længe privatøkonomien kan følge med, er der dog ikke noget problem i at have et højt forbrug, hvad enten pengene bruges på gadgets eller caféture.

Comments are closed.