Trods navnet, så er Newtons vugge ikke en lille seng, der er henvendt til små videnskabsmænd. Faktisk siges det, at det end ikke var ham, der opfandt dette objekt. Hvad det dog gør er at demonstrere hans naturlove, hvorfor der bestemt er en snert af Newton over den. Dertil bliver den da ikke mindre spændende af dette.

Faktisk er denne pyntegenstand en klassiker. Det er noget, de fleste kender til. På trods af dette, så er det faktisk de færreste, der kender navnet på den. Den kaldes for Newtons vugge, men mange kender den også under navnet Newtons kugler. Hvad du vælger at kalde den, så er det selvfølgelig en rigtig fin pyntegenstand.

Den er perfekt til skrivebordet

Newtons vugge er perfekt pynt til skrivebordet. Det er en elegant genstand, der ikke optager for meget plads. Derfor egner den sig selvfølgelig til de fleste skriveborde. Specielt denne luksuriøse variant, der er i en smuk grøn og forkromet metal. Den bryster sig nemlig af et både yderst luksuriøst og ekstravagant udseende.

På trods af de eksklusive materialer, så fungerer den selvfølgelig som alle andre varianter. Derfor kan det ses, som altid, at både bevægelsesmængden og energien kan bevares ved hjælp af det elastiske stød. Når du giver slip på den ene kugle hen mod de andre, så bliver energien overført gennem de tre kugler, der er i midten.

Derfor kommer energien faktisk ud til den sidste kugle, der efterfølgende flyver afsted. Dernæst slår den igen tilbage, hvilket resulterer i at energien igen føres tilbage til den første kugle. Den flyver igen afsted – og sådan fortsætter det. I teorien kan dette faktisk fortsætte i al uendelighed, såfremt du ønsker at lade den dette.

 

Bliver stoppet af luftmodstand

newtons kugler

Som angivet, så kan den i teorien bliver ved så længe det skal være. I praksis er det dog lidt anderledes. Den vil på tidspunkt møde luftmodstand i et omfang, der får den til at stoppe. Derfor ender processen også med at stoppe på et tidspunkt. Det ændrer dog ikke på at Newtons vugge kan vare ved i lang tid, før den stopper.

Det er dog meget heldigt, at den på et tidspunkt stoppet. Det er nemt at lade sig rive med, så du blot har øje på de to kugler, der skiftevis flyver frem og tilbage.Derfor ender man med ikke at få udrettet det store, når man sidder ved sit skrivebord. Vil du gerne undgå dette, så er det nok bedst, at den er i stand til at stoppe.

For dig, der ikke vil gå ned på luksus

Hvis du ønsker at foretage et Newtons vugge køb, men ikke vil gå ned på luksus, så er dette et oplagt valg. Som tidligere angivet, så er det en vugge, der er fremstillet i grønt marmor og forkromet metal.

Den måler desuden 18 cm. x 13 cm. x 18,5 cm. Dertil vejer den 1.558 gram, hvilket bevidner om dens høje kvalitet. Den smukke og luksuriøse udgave af Newtons vugge bliver desuden fremstillet i Taiwan.

 

Comments are closed.