infoboks

Der er stadigvæk mange personer, som ikke bruger VPN. Her er der tale om virtuelle private netværk, som du kan abonnere på for at dække dig bedre ind. Da der er tale om en investering, som koster penge enten hver måned eller per år, fravælger flere denne investering. Nedenfor kan du læse om alle de gode grunde til, at du bør få en VPN. I sidste ende er der to primære grunde, som er sikkerhed og pengebesparelser.

Sikkerhed på offentlige netværk

Mange elsker at bruge offentlig gratis trådløst internet. Det kan være en stor hjælp, hvis du ikke har internet i din lejlighed. Ligeledes kan det være brugbart, hvis du i udenfor Europa og ikke kan bruge internettet på din telefon.

Problemet med det offentlige trådløse internet er, at sikkerheden kan halte. Det åbne internet er også åbent for hackere, som muligvis kan følge med i dine aktiviteter på netværket.

Her kan du gøre to ting for at forbedre situationen. Du kan være ekstra påpasselig med, hvad du bruger det offentlige internet til. Det vil sige, at det ikke er en god idé at tjekke din netbank. Dog kan det være, at det netop haster at tjekke din konto på Instagram, din NemKonto, netbank eller noget fjerde.

Her kommer VPN ind i billedet, da det beskytter dig, mens du bruger det offentlige internet. Dette bevirker, at du trygt kan benytte dit betalingskort til at shoppe hos Zalando, spille på betting hos Mr Green, og hvad der ellers indebærer dine følsomme oplysninger. Med det virtuelle private netværk beskytter du dine data.

Spar penge på din online shopping

Visse butikker på nettet vælger at vise varierede priser på det samme produkt, alt efter hvor du besøger siden. For eksempel kan det være mere kostbart at købe flyrejser fra Argentina sammenlignet med et andet land i Sydamerika.

Når du bruger VPN, kan du skifte mellem forskellige servere. På den måde kan du besøge siden fra eksempelvis Sverige, Danmark og Tyskland og verificere, om prisen er den samme. Måske gør det til en mere langsommelig proces at shoppe, men du kan ende med at spare penge.

Book fly til lavere priser

I forlængelse af ovennævnte kan du muligvis også booke fly til lavere priser med VPN. Det er i den samme stil som med shopping på nettet. Altså vil det sige, at du potentielt kan spare ved at booke fly via en server i et andet land. Her anbefaler vi, at du prøver dig frem.

Tidligere har undersøgelser vist, at det var billigere at booke fly via en norsk IP-adresse sammenlignet med en malaysisk. Vi kender ikke til logikken bag, hvor det er billigst, og er blot glade for muligheden for at spare med VPN.

Desuden kan flyselskaber være frække ved at kræve en højere pris, når du har søgt på en bestemt flyafgang én eller flere gange. Det sker ikke med de virtuelle private netværk. Igen kan det hjælpe dig med at spare penge.

Beskyt dine private samtaler

Hvis du arbejder hjemmefra, driver en forretning eller blot taler med andre personer via videoopkald, kan du overveje at bruge VPN. Benyt VPN til at beskytte din iPhone eller anden enhed og dermed de samtaler, som du har med dine videoopkald. Det siges, at VPN kan bidrage til at beskytte dine private samtaler, når du benytter Skype, Zoom, Google Meet og andre platforme.

Dog skal det siges, at hvis din VPN reducerer samtalens hastighed, kan det være, at Skype afbryder opkaldet. Softwaren er designet til at afbryde opkaldet, hvis den vurderer, at der er tale om en ringe kvalitet. Der kan du prøve at se, om du kan bruge VPN med f.eks. Zoom eller Google Meet og på den måde beskytte dine private samtaler.

VPN til din online forretning

Hvis du er en entreprenør, vil du naturligvis beskytte din ide til projektet. F.eks. hvis du er ved at undersøge, hvad du vil kalde din forretning, kan det være en god idé at anvende VPN. Især hvis du overvejer at købe et domæne, kan du skjule din aktivitet. På den ene side kan du undgå, at prisen pludseligt bliver højere. Derudover behøver du heller ikke at bekymre dig om, hvor mange gange du søger på den samme ting.

Konklusion om VPN

Sikkerhed og besparelser. Det er de to primære grunde til at anvende en VPN. De virtuelle private netværk kan beskytte dine personlige data som eksempelvis betalingskortoplysninger, virksomhedsdata og andet.

Ligeledes kan det hjælpe dig med at spare penge, når du shopper på nettet. Det gælder, uanset om du køber tøj hos ASOS eller booker et fly med Norwegian. Naturligvis gælder det også med andre selskaber.

Comments are closed.