infoboks

Vi ynder alle at tage fri og rejse på ferie til det naturskønne Spanien. Tidligere var det de store byer såsom Madrid og Barcelona som folk valfartede til, men i en verden fyldt med stress og jag, der er det blevet populært at søge mod afsidesliggende destinationer, når man skal på ferie i Spanien.

Men hvorfor efterspørger vi egentlige den landlige idyl, når vi skal holde vores årlige ferier?

Storbyen er fyldt med pligter og tidsskemaer

Mange mennesker lever et travlt liv hvor alle ugens dage er overfyldte med arbejde, huslige gøremål og fritidsaktiviteter. Den slags livsstil overopheder batterierne, og når vi skal holde ferie, har vi tit behov for at gå ned i tempo.

Tager vi på storbyferie skal vi forholde os til afgangstider for bussen, trendy restauranter vi skal spise på og ikke mindst hvor længe kunstmuseet har åbent den pågældende dag. Igen opsætter vi pligter og opgaver til os selv, som ikke giver os plads til ro.

Ved at bytte storbyferien ud med nogle rolige uger på landet i Spaniens bjerge eller ved kysten kan man komme helt ned i gear, nyde det solrige vejr og spise god tapas på terrassen uden at skulle tænke på anbefalinger og ventelister.

Ved at finde en billig og nem lejebil ved hjælp af Easyterra.dk, kan man gnidningsfrit afhente den bestilte bil i den lufthavn man ankommer til i Spanien og straks køre afsted mod ens destination på landet. Det er godt for både krop og sjæl, og livet på landet behøver ikke at være kedeligt.

Kedsomhed giver ro og velvære

Hvis man har brug for en pause fra hverdagen og storbylivet, så kan en uge eller to på landet give energien tilbage.

Har man valgt Spanien som rejsedestination, fundet den rette casa væk fra byen og booket en passende lejebil her, så kan man gøre sig klar til absolut afslapning.

Er det den landlige idyl, god rødvin og smagfulde oliven fra den lokale bonde man drømmer om, så behøver man ikke planlægge så meget for sin tiltrængte ferie.

Får vi lov til at kede os lidt, bruge lang tid på aftensmåltidet og læse en letforståelig roman, så giver både kroppen og sjælen lov til at restituere og samle energi til den kommende periode af hverdag og travlhed.

At kede sig på ferien er noget vi i den vestlige verden er gået væk fra, og der skal hele tiden ske noget nyt og spændende på ferien. Men det behøver faktisk ikke at være sådan hver gang. Har vi en overfyldt to-do-liste, når vi skal på ferie, og skal der både være tid til museumsbesøg, vinsmagning og kajak-roning, så bliver ferien nemt lige så hektisk som hverdagen, og vi får ikke det nødvendige ud af den.

Man skal ikke være bange for lange timer, slow-cooking, ensformige morgenrutiner og lange samtaler i solen, når man er på ferie. At tilbringe en uge eller to helt afskåret fra byens pulserende liv er noget de fleste kan unde sig selv, og som de fleste vil lære at værdsætte.

Comments are closed.