infoboks

Hvis du elsker gadgets til hjemmet, kender du sikkert også til problemet med at finde pladsen til dem. Hvis du gerne vil have mere plads i dit hjem til alle dine sjove og underholdende gadgets, kan du overveje at rive en bærende væg ned.

Når du fjerner en væg i dit hjem, åbner det hjemmet op på en helt anden måde. På den måde bliver der også skabt mere plads, hvor du både kan udfolde dig og opbevare din gadgets. Du kan læse meget mere om dine nedrivningsmuligheder i det følgende.

Når du gerne vil nedrive en bærende væg

Når du gerne vil have revet en væg i dit hjem ned, er der forskel på, om væggen er bærende eller ej. Hvis væggen er bærende, skal der nemlig tages en række forholdsregler. Reglerne har til formål at sikre, at din bolig ikke falder sammen, når du fjerner den bærende væg.

Derfor skal hele nedrivningsprojektet også starte med, at du får foretaget en berigtigelse af væggen. Her vil der komme en byggeingeniør ud og foretage en undersøgelse, hvor vedkommende blandt andet opmåler forskellige konstruktioner.

Efter undersøgelsen

På baggrund af undersøgelsen og målinger kan ingeniøren lave statistiske beregninger. Disse er nødvendige til at eftervise bæreevnen af den nye konstruktion. For at boligen kan bestå, skal der nemlig omfordeles kræfter. Med andre ord skal den vægt, som den bærende væg hidtil har holdt, omfordeles til de andre konstruktioner i hjemmet.

Udarbejdelse af konstruktionstegninger til håndværkerne

Ingeniøren udarbejder nogle konstruktionstegninger, som bagefter skal anvendes af de håndværkere, du har hyret til projektet. Det giver dem en forståelse af, hvad deres opgave går ud på.

Derfor er det også vigtigt, at du vælger et ingeniørfirma, der formår at skabe letforståelige tegninger. Det giver nemlig dine håndværkere det bedste udgangspunkt for at udføre deres arbejde.

Husk at indhente byggetilladelse, før du går i gang

Inden du kaster dig ud i dit nedrivningsprojekt, er det vigtigt, at du får indhentet en byggetilladelse. Denne får du hos kommunen. Byggetilladelsen kan først blive udstedt, når du indsender alle de papirer, som ingeniøren har udarbejdet for dig.

Du må ikke gå i gang med projektet, før kommunen har sendt en byggetilladelse tilbage til dig. Det er ganske enkelt ulovligt.

Comments are closed.