infoboks

En LEI kode svarer til det dansk CVR-system. Altså en måde at identificere en virksomhed eller en anden juridisk enhed. Forskellen er at LEI er en standard udbredt i både EU og store dele af resten af verden.

Ikke gratis

Inden du bestiller LEI-kode til din virksomhed, skal du være opmærksom på at det ikke er gratis. Koden skal desuden fornyes hvert år, og der er gebyr på administrationen til dette.

Hvem skal have LEI-kode?

I Danmark skal en virksomhed med CVR-nummer, der handler med obligationer, aktier eller andre værdipapirer, have en LEI-kode. Dette system er implementeret i mere en 40 lande, og har været et krav siden 2017.

Hvorfor LEI-koder?

Det er G20 landene, landene med de 20 vigtigste økonomier i verden, der anmodede om at få indført LEI-systemet for at få bedre tilsyn med finansmarkederne. Der er tale om en fælles standard, der er med til at sikre at det bliver lettere at spore finansielle transaktioner. Selve koden er bygget op af elementer der identificerer virksomheden og hvem der ejer virksomheden. Også hvis der er flere ejere i strukturen bag virksomheden.

Din bank kan kræve det

Har din virksomhed ikke en LEI-kode kan din bank nægte at gennemføre en transaktion indtil du få oprette et LEI nummer. Derfor er det dumt ikke at have styr på om din virksomhed har en gældende LEI-kode.

Få kode på 10 minutter

Via virksomheden LEI Service på leiservice.dk/ er det muligt at få få en LEI kode på mindre end 10 minutter. Det er blot at ansøge online. Når dine data er valideret vil du modtage en LEI kode. I 95 % af tilfældene tager det mindre ned 10 minutter. Det koster kr. 258 om året, hvis du bestiller for fem år eller kr. 349,- for et enkelt år. Kan faktisk ikke være lettere og din juridiske enhed er klar til at handle med værdipapirer.

Hvorfor vælge LEI service?

LEI service er et oplagt valg, når I skal brug en LEI kode til jeres virksomhed. Fordelene er blandt andet, at det er en dansk virksomhed med dansk kundeservice, de er hurtige og nemme at handle med, lette at komme i kontakt med, giver hurtige svar på henvendelser, prisen er lav, og så er de muligt at få automatisk fornyelse af jeres LEI kode, så I ikke skal tænke mere på det.

Comments are closed.