infoboks

Måske du er professionel fotograf, eller blot amatør, som bruger fritiden på at tage en masse billeder. Det kan også være, du bare gerne vil gøre noget ekstra ud af dine billeder, inden du lægger dem på de sociale medier, hvorfor det er essentielt med et rigtigt godt billedredigeringsprogram, som lige sætter prikken over i’et på dine billeder. Der findes rigtigt mange forskellige programmer, hvorfor det kan være rigtigt svært at vurdere, hvilket et, der er bedst og hvilket der passer bedst til lige netop dit behov. Nedenfor vil vi komme ind på nogle forskellige programmer, som du bør tjekke ud, hvis du gerne vil igang med at redigere dine billeder.

Den gamle kending

Alle kender eller har hørt om Adope Photoshop, og dette program er uden tvivl det mest velkendte billedredigeringsprogram på markedet, og er tilligemed flere gange blevet kaldt det bedste program nogensinde. Dette program er således rigtigt godt til at redigere billeder, og uanset om du er på jagt efter hverdagsrettelser eller totale og tydelige forandringer, tilbyder Adobes grafiske designsoftware et komplet sæt af professionelle værktøjer, hvor programmet kan hjælpe dig med at gøre dine billeder endnu mere attraktive. Programmet koster 275 kroner om måneden, hvilket er i den høje ende, hvorfor det godt kan betale sig at overveje, om der er andre programmer på markedet, som kunne substituere i stedet.

Prøv det helt nye program PicMonkey

PicMonkey er blevet et meget populært billedredigeringsprogram, fordi det er meget simpelt at benytte. Det vil sige, at uanset hvor meget eller lidt erfaring du har med billedredigering, så kan du sagtens være med. En anden god ting ved dette program er, at det skal åbnes via internetbrowser, hvilket vil sige, at du kan benytte det uanset, om du er ejer af en Mac eller Windows computer. Men hvad kan dette program så, siden det er så godt? Eftersom billeder er blevet en kæmpe del af vores liv, især set i lyset af de sociale mediers opstand, vil rigtigt mange gerne kunne ligge nogle rigtigt fede billeder op på deres Instagram eller Facebook. Selvom vores telefoner nu om dags tager rigtigt gode billeder, kan du give dem dét ekstra ved at benytte et billedredigeringsprogram. Selvom Adobe Photoshop har eksisteret længe, er det et meget avanceret program, som kræver god teknik, hvorfor PicMonkey er et særdeles godt alternativ. PicMonkey har nemlig forsøgt at gøre billedredigering til noget, som alle kan finde ud af, uanset teknisk baggrund. Dette har de gjort ved blandt andet at tilføje skabeloner, hvor du nemt og enkelt kan tilføje noget ekstra til dine billeder, så de ser en tand lækrere ud. Desuden kan du bruge disse skabeloner til værktøjer, hvis du for eksempel står og skal lave en brochure, men har brug for en guide at følge. Derudover kan du sætte dit eget personlige præg ved at tilføje forskellige tekst og symboler, hvorfor du på denne måde kan skabe dit helt eget varemærke.

Priser og alt det mindre sjove

Ingenting er gratis i denne verden, og det gælder således heller ikke PicMonkey. Du kan få lov til at prøve kræfter med programmet med et såkaldt free-trial, altså en gratis prøveversion, men herefter koster det 53 kroner om måneden. Selvom det naturligvis også er en slags penge, så er det noget af det billigste, som findes på markedet, og det er ligeledes en del billigere end Adobe Photoshop. Så hvis du ønsker er rigtigt godt billedredigeringsprogram, som tilligemed er nemt at bruge, er PicMonkey et rigtigt godt alternativ.

Ha’ styr på dine rettigheder som forbruger

Det er altid vigtigt at være ekstra opmærksom, når man køber noget på nettet, og dette er hvad end det gælder tøj, små gadgets eller et billedredigeringsprogram. Det er naturligvis altid en gode ide at bruge sin sunde fornuft, men du kan derudover med fordel gå ind og læse på forbrugerombudsmanden.dk, som arbejder på at fremme forbrugernes kendskab til deres rettigheder. Her kan du læse gode råd til, hvordan du bedst muligt sikre dig selv, og dermed undgår at blive snydt, hvilket nemt kan ske især over nettet.

Comments are closed.