infoboks

Den gennemsnitlige dansker har flere gadgets og mere elektronik end nogensinde før. Udover at de fleste har både en privattelefon og en arbejdstelefon, så har man ofte også gerne en bærbar, et smartwatch, en stationær computer, et eller flere fjernsyn, en tablet og meget mere.

Problemet er bare, at når en af de ting går i stykker, eller man af anden grund skal anskaffe sig nyt elektronik – ja, så koster det rigtig mange penge. Og desværre er det ofte ikke lige nogle penge, som man har stående på kontoen.

Det er da også årsagen til, at Leasy er en utrolig populær forretning. De udgør nemlig en af Danmarks største udbydere af elektronik og gadgets, som kan købes på afbetaling.

Hvad betyder det at købe på afbetaling?

Når man køber elektronik, som eksempelvis mobiler, gadgets, konsoller eller lignende, på afbetaling, betyder det, at man deler betalingen op i mindre betalinger. Man behøver altså ikke at betale hele produktets pris på én gang, men kan i stedet betale det af løbende – ofte henover et par måneder eller år.

Typisk bestemmer man selv, hvor lang tid man vil bruge til at betale købet af. Jo længere tid, jo mindre skal man betale om måneden. Det er en oplagt måde at undgå at gå i minus, når telefonen eksempelvis skal udskiftes, fordi den faldt ud af lommen og gik i stykker.

Hvad skal man være opmærksom på?

Hvis du overvejer at købe elektronik på afbetaling, skal du være sikker på, at du kan betale det månedlige beløb, indtil du er gældfri. Gør du ikke dette, er det ligesom en forsinket betaling til eksempelvis et lån, og det koster derfor ekstra i gebyrer og muligvis også renter.

Som kunde hos L’EASY og andre butikker, der tilbyder mobiler på afbetaling, bør du derfor også lige læse vilkårene for din aftale. På den måde undgår du misforståelser, og både du som kunde og butikken er indforstået med aftalen om afbetaling.

Vælger man at købe gadgets på afbetaling, vil man typisk opleve et større økonomisk råderum i hverdagen, fordi man ikke behøver at bekymre sig om at have 10.000 kroner til udskiftning af en telefon, i tilfælde af, at den nu skulle gå i stykker.

Køb konsoller på kredit

Elsker du at game via konsol? Det kan enten være ved at spille FIFA på en PS4, eller måske du rider rundt i det vilde vesten i Red Dead Redemption 2. Hvad end du spiller sportsspil, actionspil eller RPG, så er der ikke noget værre, end når ens spillekonsol stopper med at virke.

Det skyldes blandt andet, at man mister alt den progress, man har haft i sine spil indtil videre, og at det er dyrt at købe en ny PS4. Heldigvis kan du sagtens købe en PS4 på afbetaling, ligesom du også kan købe et hav af andre konsoller og andet gaming-udstyr uden at skulle betale hele beløbet på én gang.

Mobiler på afbetaling gør livet mere overskueligt

Det er desværre sådan, at mobiler i dag er designet til ikke at holde meget mere end et par år. Det er et kæmpe problem, når de samtidig koster på den gode side af 8.000 kroner fra ny af. Det er altså de færreste, der har råd til at skifte telefonen ud regelmæssigt.

Comments are closed.