infoboks

Hunden er menneskets bedste ven – et ordsprog som alle med hund kan nikke genkendende til. Af den grund kan man selvfølgelig ikke forkæle sin hund for meget. Den fortjener jo alt i verden. Ligesom der findes et væld af gadgets til mennesker, findes der selvfølgelig også en masse gadgets til hunde. Gadgets din hund garanteret vil være vilde med.

Det bedste hundelegetøj til din hund

Det er enormt vigtigt for en hund at have noget hundelegetøj. Hundelegetøj er nemlig med til at stimulere hunden og dens sanser. Afhængig af legetøjet kan hunden blive stimuleret mentalt eller fysisk. Det kan selvfølgelig også være en blanding. Derudover bliver hunden også underholdt af legetøjet. Hvis man er hundeejer, skal man altså ikke gå ned på legetøj.

På Canem.dk kan der ses et stort udvalg af hundelegetøj. Noget af det mest populære legetøj er det såkaldte pibelegetøj. Pibelegetøj kan være mange ting. Det kan for eksempel være en bamse, som piber, når hunden bider i den. Det er som sagt meget populært – nogle gange mere populær hos hunden end ejeren selv. Med innovation er det nu blevet muligt at lave pibelegetøjsbamser, som kan holde til alt slags vejr og flyde i vand. Det betyder, at den kan tages med på stranden eller ligge i haven, så man ikke behøver have pibelegetøjet indenfor, mens man for eksempel prøver at sove.

Støjfrit gummilegetøj

Et andet populært hundelegetøj er gummilegetøj. Gummilegetøj forbindes tit med pibelyde – men det behøver det altså ikke. Der findes meget gummilegetøj, som ikke siger pibelyde, når det bliver bidt i. Det er faktisk rigtig godt for hunden, da den kan ligge og gnave i legetøjet i længere tid. Det er godt for hundens tænder og kæbemuskler. Gummilegetøjet kan se ud på mange måder. For eksempel kan man købe en stor sut eller en kondisko, hvis nu ens hund er glad for at gnave i skoene i entréen.

Aktiver hunden med leg og godbidder

Fodringstiden behøver ikke være kedelig. Der er mange måder at forvandle fodringstiden til en kognitiv stimulering af din hund.

Med et snusetæppe kan man for eksempel gemme godbidder eller mad-stykker. Så skal hunden selv snuse sig frem til hvor på tæppet, der er gemt mad. Det er en god øvelse, som appellerer til hundens gamle instinkter, da de selv skulle finde mad ude i naturen. Snusetæpper fås i mange forskellige størrelser, så øvelsen kan bruges til både små og store hunde.

Underholdning for både hund og ejer

Der findes mange lignede produkter med samme formål som snusetæppet. Det kan for eksempel være en bold, hvor man kan fylde godbidder eller tørfoder i. Hunden skal så selv rulle bolden rundt for at få foderet til at falde ud af de små huller, der er rundt omkring på bolden. De første gange hunden prøver sådan en bold, kan det godt tage meget langtid.

Men jo flere gange hunden får lov til at øve sig, jo skrappere vil den også blive til det. Det er altid en god idé at lave sådanne øvelser med sin hund, da den så lærer, at den nogle gange skal gøre noget for at få mad – og desuden er det også meget underholdende at se på.

Comments are closed.