infoboks

Mange unge drømmer om at gøre karriere indenfor eSport. På lige fod med andre sportsgrene, så kræver det, at du ikke går ned på udstyr. Som golfspiller kan du sagtens være dygtig til sporten uden professionelt udstyr, men det giver dig det sidste skub.

Det samme gør sig gældende indenfor eSport. En mus med hurtigere responstid, kan være forskellen mellem liv og død i CS:GO. Derfor er det vigtigt, du har det rette gear, hvis du drømmer om at gøre karriere indenfor eSport. Med hvilket udstyr er der reelt set brug for?

Dette udstyr bruger professionelle eSport-stjerner

På lige fod med øvrige sportsgrene, så er der forskel på stjernernes præferencer ift. udstyr til eSport. Nogle har klare præferencer fra Arctis-serien fra SteelSeries, når snakken falder på høretelefoner. Andre er svoret troskab til HyperX og deres Cloud-serie. Det ændrer dog ikke på, at noget udstyr er bedre end andet.

Hvis du drømmer om, at det én dag er dig, der bliver skrevet nyheder om på eSport-nyt.dk, så kræver det ikke blot utallige timers træning, men også et setup bestående af professionelt udstyr. Det er blandt andet følgende udstyr, du skal have styr på:

  • Mus
  • Tastatur
  • Headset
  • Skærm
  • PC

Hold dig til udstyr, der er udviklet til eSport

Der er stor forskel på gaming-udstyr. Noget af det er udviklet med henblik på casual gaming. Andet er udviklet til brug på professionelt plan. Derfor er det selvfølgelig indlysende, at du skal vælge udstyr, der tilhører den sidstnævnte kategori. Det kræver dog typisk, du er villig til at investere en kende mere.

Det er nemlig ikke billigt at købe gaming-udstyr. Skal du have en chance for at få succes, så er du dog nødt til det. eSport er et spil om millisekunder, og hvis dit udstyr skuffer på dette punkt, så kan det resultere i et nederlag. Vælg derfor dit eSport-udstyr med stor omhu.

Vælg udstyr fra kendte producenter

Kaster du et blik på en forhandler af gaming-udstyr, så vil du hurtigt observerer, at der er stor forskel på det prismæssige aspekt af udvalget. Et headset fra SteelSeries kan koste mere end 1.500 kr., mens et headset fra et såkaldt noname-brand kan erhverves til få hundrede kroner.

Den kvalitetsmæssige forskel harmonerer dog med prisforskellen. Derfor kan og må du ikke nøjes, selvom det kan være tiltalende. Hvis du skal købe nyt udstyr med det formål at give dig selv bedre forudsætninger for at skabe en karriere indenfor eSport, så er udstyr fra følgende brands at foretrække:

  • HyperX
  • Zowie
  • Turtle Beach
  • SteelSeries
  • Razer

Du skal betragte det som udstyr – ikke gadgets

Hvis du blot skal bruge en ny mus til casual gaming, så er det helt naturligt at du betragter det som værende en gadget. Skal det bruges til benhård, struktureret træning målrettet at munde ud i en karriere indenfor professionel eSport, så skal det betragtes som reelt udstyr – og ikke blot gadgets.

Comments are closed.