infoboks

Investeringsmuligheder på nettet er for mange normale danskere uden baggrund i finans- og aktiemarkedet et sort hul og forbundet med meget tvivl og usikkerhed. Hvor skal man starte, og hvordan gør man?

Der kan til gengæld være store økonomiske gevinster forbundet med investeringsmulighederne på nettet, der kan give dig et større økonomisk råderum, så du kan fingrene i alle de gadgets og dimser, det kribler i fingrene efter. Vidste du f.eks. godt at robotter kan hjælpe dig med at købe og sælge på den helt rigtige måde? Læs mere om emnet her i artiklen, og bliv klogere på dine investeringsmuligheder – og på robotterne!

Robotter på aktiemarkedet og i handlen med kryptovaluta

Først skal vi måske starte med at afklare spørgsmålet om robotterne, der desværre ikke er ægte robotter, men ‘kun’ software, der arbejder med algoritmer eller på ikke-finanssprog signaler fra markedet, transaktioner og globale nyheder. På aktie-markedet er brugen af aktie-robotter faktisk et kendt indslag, der sikrer investorerne økonomisk afkast fra deres gevinster. I kryptovalutahandlen (onlinehandlen med digitale valutaer som f.eks. Bitcoins) er robotterne derimod et nyt indslag. Det vender vi tilbage til. Først kort den historiske udvikling af kryptovaluta.

Kryptovaluta og Bitcoins historie

Du har sikkert hørt om Bitcoins, og måske endda også andre former for kryptovaluta som Libra Coin – Facebooks egen form for kryptovaluta, der har været meget omdiskuteret i medierne på det seneste – og kryptovalutaernes spændende og eventyrlige tilblivelseshistorie, der både har helte og skurke. Bitcoins helt(e) er skaberen, Satoshi Nakamoto, der i 2009 skabte kryptovalutaen som et ideologisk projekt, der skulle stille en alternativ valuta til rådighed på nettet, drevet af P2P-teknologi (bruger-til-bruger), og derfor ikke styret af en centralenhed som en bank eller lignende, men brugerne imellem bl.a. via en blockchain, som er kryptovalutaens fælles regnskabsbog, hvor alle transaktioner med kryptovalutaen overhovedet noteres i. Brugen af en blockchain gør det principielt svært at fifle med regnskaberne, da man ville skulle ændre på alles tal på én gang i et forsøg på at ændre på tallene.

Det er i princippet også svært at bedømme bitcoins værdi, da det hele tiden styres af forventningerne til kryptovalutaen, og derfor kan svinge en del i løbet af en dag. For ikke at miste modet, bruger mange investorer derfor små hjælpere til deres arbejde, nemlig de omtalte robotter, der læser markedet for dem via algoritmer.

Kryptorobotter

Kryptorobotter er til for at hjælpe en investor med at investere rigtigt. Softwaren modtager konstant de forskellige signaler og handler derefter, men den er i mange tilfælde bedre udstyret til at klare sig på markedet end en investor i kød-og-blod, da robotten ikke påvirkes af markedspsykologi og er bedre til at holde ‘hovedet koldt’. Den er samtidig også vågen 24/7 og foretager køb og salg på få sekunder. At bruge en robot tager selvfølgelig lidt af spændingen af handlen med kryptovaluta, men på den anden side skal du ikke sidde klistret til skærmen og sikrer dig i de fleste tilfælde et økonomisk afkast af dine investeringer.

Comments are closed.