infoboks

Sommeren er kommet. Det er tid til at sidde udenfor på terrassen og grille, slikke sol eller bare nyde sommervarmen med en god bog og et koldt glas juice eller hvidvin. Spørgsmålet er bare, hvordan terrassen skal indrettes. Der findes mange stilarter til at nyde livet udendørs, og det kommer helt an på, hvilken stil du ønsker at have samt, hvor meget plads du har. Der er mange ideer, hvis du overvejer at indrette din have eller terrasse anderledes eller skal have bygget om.

Stilen

Med en stor have kan du lave et eventyrland med mange planter og buske i forskellige arter, der skyder op på mærkelige steder, som gæster kan gå på opdagelse i. Med en eventyrhave kan du også pynte op med små figurer af dyr og sommerfugle. Nogle foretrækker en ren have kun med græs, så der er masser af plads til solbadning, bål og snobrød, et lille badebassin eller en udendørs spa, hvis du virkelig vil udnytte sommeren. Har du kun en lille terrasse kan pladsen udnyttes bedst muligt med bænke, der giver siddepladser og kan bruges som bord. Der kan stilles planter op til at dække for udsigten over til naboerne og give en forestilling om, at der er lidt have.

Materialerne

Materialerne er også vigtige, når der er tale om hvilken stil en have eller en terrasse skal være. Her kan du finde herregårdssten til indretningen af din terrasse. De giver et rustikt udtryk og passer ind i de fleste haver. Det giver et solidt underlag til en terrasse, indkørsel eller kan lave en flot havesti. De kan fås i flere farvevarianter og størrelser og kan kombineres for at skabe spændende mønstre. Hvis du ikke vil have sten, er der mange forskellige  slags træ du kan bruge til din terrasse. Med nogle træplanker kan du skabe en fin, glat terrasse, der ser meget moderne ud. Med andre kan du få noget mørkere og mere rustikt, der minder mere om en badebro. Det kan også komme an på hvilken farve og træsort, der passer til huset eller de møbler, du har tænkt dig at stille på terrassen. Med en hængekøje, en sofa, lidt lys og nogle bløde puder kan din terrasse blive til sommerens stue. Med en grill og et langt bord kan terrassen blive til en spisestue. Det er op til dig, hvordan terrassen skal se ud, og hvordan den skal bruges.

Comments are closed.