infoboks

En ridetræningsmaskine – i form af f.eks. Care Rider Premium Model – er kort og godt en elektrisk sadel, der efterligner en hests bevægelser. Det kan derfor lyde som om, at den primært kan bruges af ryttere, der ønsker at styrke deres rideevner, men faktisk er det ikke tilfældet.

Derimod er det en maskine, der kan hjælpe bl.a. personer med rygsmerter, personer med forskellige fysiske udfordringer samt personer med psykiske handicaps.

Når man bruger maskinen, sidder man i sadlen med stigbøjler, som man ville sidde på en rigtig hest. Maskinen simulerer bevægelserne fra en rigtig hest, og brugeren skal derfor bruge sin balance og de fleste muskler i overkroppen for at holde sig oprejst i sadlen. Det kan være yderst gavnligt for personer, der har særlige behov for træning eller genoptræning.

Kan være guld værd for mange personer

Til trods for, at det bestemt ikke er alle, der er klar over det, kan en ridetræningsmaskine være guld værd for rigtig mange personer. Den kan bruges for sig selv, men den kan også bruges som et supplement til øvrige træningsindsatser.

Det vil sige, at en sådan maskine med fordel kan indgå i en rutine af træningsindsatser i forbindelse med træning eller genoptræning hos personer med en lang række behov. Det gælder blandt andet følgende:

 • Personer med ondt i ryggen, der har brug for at styrke muskulaturen i overkroppen
 • Personer, der har en ringe balanceevne og derfor ønsker at træne deres balance
 • Personer, der generelt har gavn af jævnlig fysisk træning, hvilket bl.a. omfatter personer med ADHD
 • Personer, der allerede bruger ridefysioterapi og ønsker daglig træning, men ikke har mulighed for dette
 • … og mange andre personer!

Hertil er det også værd at nævne, at maskinen kan bruges til at styrke kroppens positur, da den styrker både mave- og rygmuskulaturen. Har man et ønske om at få en sundere kropsholdning, er dette derfor også noget, som en ridetræningsmaskine kan hjælpe med.

Vi kan bl.a. anbefale dig at kigge nærmere på Care Rider Premium Model fra Gloria Mundi Care, hvis du leder efter en god og kvalitetsrigtig ridetræningsmaskine.

Hvilke fysiske fordele er der forbundet med brug af maskinen?

I bund og grund er en ridetræningsmaskine en relativ simpel maskine. Dette ændrer dog ikke på det faktum, at brugen af denne maskine fører en lang række fysiske fordele med sig.

Netop derfor er det også en maskine, som rigtig mange personer kan få gavn af. Blandt de fysiske fordele, der følger med, når man bruger maskinen, finder man følgende:

 • Øget fleksibilitet
 • Forbedring af balanceevnen
 • Styrkelse af mavemuskulaturen
 • En bedre fordøjelse, idet mavemuskulaturen bruges intenst
 • Velegnet til aerob træning
 • Forbedret kontrol over bækkenbunden

Vil du have fingrene i omtalte ridetræningsmaskine? Så bestil – eller forudbestil – den i dag.

Comments are closed.