infoboks

Heldigvis opbevarer vi ikke sensitiv information på vores vaskemaskiner, men i princippet kan alle maskiner i hjemmet blive hackede. Vaskemaskinen er den maskine, der oftest først går i stykker og da er det en god ide at vide hvad man skal gøre. Og hvad gør man, hvis der virkelig er noget der bliver hacket? Det kan du læse mere om her. 

Avancerede vaskemaskiner

Vaskemaskiner bliver mere og mere avancerede. Det er ikke sådan længere, at man bare kan trykke på en knap og lade maskinen køre. Der er helt klart nye krav til hvad en vaskemaskine skal kunne, og de bliver smartere og smartere. Det at have en smart vaskemaskine, vil sige at du kan køre en vask når du ikke selv er hjemme. Du skal naturligvis selv loade din vaskemaskine med tøj, men den doserer gerne selv skyllemiddel og vaskemiddel og du kan styre den fra din telefon.

Den helt rigtige vaskemaskine, kan du finde ved hjælp af en vaskemasine test. Der er så mange gode at vælge mellem i dag, at man skal helt ned på detaljeniveau, for at kunne se hvilken en der er den bedste. Sikkerhed er en helt ny faktor man skal tage stilling til, når der kommer til smart teknologi i hjemmet. Der kørte en sag omkring Google’s Alexa, der kunne overvåge samtaler og lave målrettet reklame. Vi bliver mere og mere paranoide i takt med, at hjemmene bliver smartere og det er måske ikke så underligt når selv vaskemaskinen er ved at være fjernstyret.

Smarte hjem bliver mere og mere populære, men det kan også føre til en sikkerhesdsbrist der kan lede til hacking. Hvad gør man egentligt, hvis ens smarte hjem bliver hacket?

Hvad gør man med hacking?

Det er altid en god ide at sørge for at sikkerheden er i orden. Ikke ha passwords som 1234 på din telefon eller computer, det går altid galt. Sørg for at installere god sikkerhed der du kan. Husk at hvis du har et smarthjem der styres fra din telefon, så kan nogen hacke din telefon og misbruge dette. Da kan man få brug for juridisk assistance. Hacking er jo som kendt, heldigvis ulovligt, så man har gode muligheder for at få juridisk assistance, hvis uheldet skulle være ude.

Smarte hjem er smarte, men man skal sørge for at holde sikkerheden i orden så man ikke lige pludseligt står i en ærgerlig situation, der ens vaskemaskine er blevet hacket.

Comments are closed.