infoboks

Googles Pixel 6 bringer os det første skræddersyet mobilsystem på en chip (SoC) fra teknologigiganterne. I det meste af sin historie har Google fokuseret på tilføjelseshardware, såsom Titan M-sikkerhedschippen og Pixel Visual Core, så Tensor-chippen kommer som virksomhedens første satsning på vejen til specialfremstillede mobile SoC’er.

Når man tænker på de mange udbydere af chipsæt i branchen, som f.eks. den gamle partner Qualcomm eller deres nyeste partner og rival, Samsung, kan man undre sig over, hvorfor Google ikke bare brugte allerede eksisterende, markedsklare chipsæt. I mangel af et sammenhængende økosystem har Google indgået et samarbejde med Samsung om sit første chipsæt nogensinde, der kombinerer noget internt maskinlærings-silicium med andre komponenter lånt fra tidligere generationer af chipsæt.

Spilydelse

Uanset om det er til mobilspil eller Igaming på platforme som www.comeon.com, er Google Tensor-chippen i stand til at klare sig selv. Takket være det fine GPU-system produceret af Arm (Mali G78 og 20 kerner fra Mali G78 MP20 ud af de 24 tilladte) har chippen et massivt set-up, der kan bringe enhver oplevelse til live, uanset om det er live casinoer, onlinespil eller streaming af indhold.

Googles telefoner er kendt for at producere en skarp, silkeblød kvalitet, der forbedrer deres generelle brugervenlighed. Så oplevelsen, uanset om den er offline eller online (som i tilfældet med Igaming), er et garanteret hit.

Den eneste indskrænkning i ydeevnen skyldes det dårlige system til varmeafledning i Pixel 6-serien. Det kan forbedres i fremtiden. Men indtil videre udløser det en ubestridelig throttle ved fortsat brug.

Alt i alt har Googles nye Tensor-chip en god ydeevne i forhold til sin sammensætning og kategori. Den vil ikke give brugerne kvalitet på Exynos 2100-niveau, det termiske design er en åbenlys mangel, og den kan ikke betragtes som en high-end mobil gaming-enhed. Oplevelsen for lejlighedsvise mobilspillere vil dog være god nok, især fordi den håndterer krævende spil ret godt.

Hvor hurtig er Tensor-Chip?

De fleste Android-flagskibsenheder fra 2021 er udstyret med Snapdragon 888-chipsættet, som yder relativt set bedre end Tensor-chippen. Google var dog klar over denne ulighed, da de skabte den, og rygterne omkring Tensor-udgivelsen tydede på, at virksomheden drejede sig om effektivitet frem for ydeevne.

Desuden er benchmarkresultater kun halvdelen af hele historien og kan ikke betragtes som fuldstændige indikatorer for præstationerne i realtid. Det, der betyder mest for, hvordan et chipsæt klarer sig, er softwareoptimeringen. Og som den primære ejer af Android-styresystemet har Google udstyret deres telefoner med de reneste og hurtigste versioner gennem årene.

Kombinationen af Googles 100% kontrol over både software og hardware kombineret med den nyeste version af Android 12 betyder, at Pixel 6 og 6 Pro kan levere præstationer, der kan konkurrere med 2022 standard flagskibsenheder. Endelig har Tensor-chippen vist sig stærkt med hensyn til GPU-ydelse, idet den slår nutidens flagskibe på trods af en latterlig CPU-ydelse i forhold til 2022-standarder.

CPU-ydelse

Flere Speed Test G-og Geek Bench-tests viste, at CPU’en i Tensor-chippen er på niveau med ældre chipsæt som Snapdragon 865 snarere end nyere produkter fra Samsung (Exynos 2100) og Qualcomm (Snapdragon 888).

Google forklarede årsagen til dette underskud på tidspunktet for lanceringen. En enkelt stor CPU-kerne som dem på Exynos 2100 og Snapdragon 888 kunne sagtens give Tensor-chippen en bedre ydeevne i benchmark-tests. Google valgte dog at fylde deres mellemstore kerner ud med to ældre kerner, hvilket uden tvivl har påvirket benchmark-resultaterne, især i flerkerne-tests.

Comments are closed.