infoboks

Sengen er ikke noget man typisk forbinder med sjov og ballade. Sådan burde det dog ikke være. Især ikke når det kommer til børneværelset. Et børneværelse skal være både sejt og sjovt for barnet. Med en højseng eller køjeseng som børneseng har du et oplagt sted at skabe lidt sjov i hjemmet. Vi ser nærmere på forskellige typer af højsenge, som vil skabe mere leg på børneværelset.

En højseng med rutschebane bringer legepladsen ind på værelset

Producenterne af børnesenge ved godt, at sengene skal skabe glæde hos børnene for at sælge. En af løsningerne på dette er højsengen med rutchebane. Barnet kommer op i sengen på samme måde som i en normal højseng ved hjælp af stige, men når det skal ned igen foregår det ned ad rutchebanen.

Hvis du virkelig vil forkæle dit barn, så er det en højseng med rutchebane du skal vælge. Dit barn vil elske dig for det og barnets venner bliver med sikkerhed misundelige. Du vil sikkert opleve at sengen bliver brugt meget mere en normalt. Nu er det ikke blot et møbel, men også en lille legeplads.

Udnyt højden til at lave en seng der ligner et sejt køretøj

Højsengens form giver nogle sjove muligheder. Sengen kan laves på en måde, så det ligner en sej brandbil eller andet køretøj.  Den kan også opbygges som et lille slot i to plan. Det er lige før, at det kun er fantasien der sætter grænser. Udnyt muligheden, mens barnet er lille nok til en sådan en børneseng. Når barnet først har alderen, hvor børnesengen snart skal skiftes ud med en juniorseng, så er det for de fleste børn allerede for sent til en brandbil-seng.

Hvis du gerne vil forkæle dit barn med en seng af denne type, så er der to veje at gå. Du kan købe sengen i sengebutik. Så vil du typisk få sengen med hjem i dele, som du skal samle efter en tegning. Du kan også vælge at bygge sengen selv som et DIY-projekt. Hvis du ikke selv er så kreativ, kan du finde tegninger på nettet fra andre, som selv har bygget en sej seng.

Mal højsengen i pigefarver og pynt den godt op

De to muligheder som er nævnt ovenfor er mest populære blandt drenge. Hvis du gerne vil lave en lækker højseng til din datter kommer du typisk langt bare ved at male den lyserød eller lilla. Derudover kan du pynte den godt op med flotte puder i fine farver der passer godt ind i et pigeværelser.

Vær ikke bange for at skeje lidt ud, når det kommer til børneværelset. Det skal ikke være stilrent og minimalistisk. Det skal være fedt og lækkert for netop børnene selv.

Comments are closed.