infoboks

Hvis du sætter pris på sjove gadgets, værdsætter du helt sikkert også at have det sjovt og godt. Det kan gadgets alene dog ikke sørge for. Dit velbefindende er også afhængig af mange andre ting. Såsom sund mad og drikke og et godt sted at bo.

Derfor er det også vigtigt, at du bor i et hjem uden skimmelsvamp. Skimmelsvamp kan nemlig være meget skadeligt for dit helbred. Derfor er det vigtigt, at du kender til symptomerne på skimmelsvamp, så du kan sætte rettidigt ind. Ellers risikerer du, at det går ud over dit helbred.

Disse tegn skal du holde øje med

Skimmelsvamp kan både være synlig og ikke-synlig. Hvis skimmelsvampen er synlig, vil du oftest kunne se det på enten dine vægge, dit gulv eller dit loft. Her fremtræder tilstanden som en misfarvning med flere forskellige farver. Disse farver kan både være hvide og gullige, men også rødlige, grålige eller sorte. Nogle gange er der også en lodden belægning oven på misfarvningen.

Nogle gange befinder skimmelsvamp også på steder, hvor det er svært at opdage. Det kan blandt andet være i en krybekælder, en skunk eller noget lignende. Derfor er det også vigtigt, at du er opmærksom på, om boligen begynder at lugte anderledes. Skimmelsvamp lugter nemlig oftest som jordslået tøj.

Sådan påvirker skimmelsvamp dig

Som nævnt er skimmelsvamp ikke altid synlig. Derfor er det også vigtigt, at du holder øje med dit eget helbred. Hvis du derfor begynder at opleve nogle af de følgende symptomer, bør du undersøge dit hjem for skimmelsvamp:

  • Irriteret hud
  • Irriterede luftveje
  • Hovedpine
  • Rødme
  • Træthed
  • Allergiske reaktioner
  • Koncentrationsbesvær
  • Irriterede slimhinder

Lad eksperterne hjælpe dig

Hvis du tror, at der er skimmelsvamp i din bolig, bør du kontakte nogle eksperter inden for området. De kan nemlig lave en såkaldt fugt- og skimmelsvampsundersøgelse. På den måde kan du få et endeligt svar på, om der er skimmelsvampevækst i dit hjem.

Skulle det vise sig at være tilfældet, kan eksperterne heldigvis også hjælpe dig med at få udryddet svampevæksten. Blandt andet hjælper de dig også med at finde årsagen hertil, så du kan få stoppet svampevæksten. På den måde kan du igen bo i et sundt hjem.

Sådan foregår undersøgelsen af dit hjem

En ekspert inden for skimmelsvamp vil komme hjem til dig og tage prøver. Herefter vil disse prøver blive sendt til analyse på et laboratorium. Efter analysen vil du så få svar på, om der rent faktisk er svampevækst i dit hjem.

Comments are closed.