infoboks

Sovesofaen kombinerer det bedste fra to verdener. Den er nem at folde ud og gøre til en drømmeseng for overnattende gæster, og samtidig tjener den som et af stuens helt centrale møbler – nemlig sofaen. I en tid, hvor alle søger pladsbesparende løsninger uden at ville gå på kompromis med hyggen derhjemme, er det ikke underligt, at sovesofaen er utrolig populær hos danskerne.

Du kan få små og meget kompakte sovesofaer i forskellige stofmaterialer. Her gennemgår vi indledningsvist nogle af storsællerterne.

Favoritter til inspiration: Forhandler, mærke, model

Hvad enten der er tale om hjørnesofaer eller helt almindelige to-tre personers sovesofaer, så har bestemte mærker og forhandlere virkelig gjort deres indtog hos forbrugerne. Store danske møbelhuse som ILVA har et bredt sortiment af sovesofaer i innovativt design og varierende farver. Hos ILVA er der både mere minimalistiske modeller i afdæmpede sorte og hvide nuancer, mens du også finder de mere bløde og herskabelige af slagsen i for eksempel blå eller rød.

Kigger vi på mærker, så er et de meget populære det lokale mærke Hestbæk. Hestbæk laver både enkeltmands- og dobbeltsovesofaer til det stilede nordiske hjem. Hestbæk sovesofaer er desuden kendt for deres gode ergonomiske støtte, som betyder, at hverken du eller dine gæster skal bekymre jer om øm ryg dagen derpå.

Zoomer vi lidt ind og kigger nærmere på specifikke modeller, så får Zeal-sofaen fra Innovation Living rigtig mange rosende ord med på vejen på diverse anmeldersider. Det er en modesikker daybed og sovesofa i én smart løsning, og særligt dens mobile armlæn skiller sig ud. De kan slås ud gradvist, så du både kan ligge let eleveret med hovedet eller helt fladt og udstrakt.

Opbevaring eller ej?

Der er én central overvejelse, du bør gøre dig, inden du anskaffer drømmesovesofaen. Og det er, hvorvidt der skal være et magasin til opbevaring af dyner, puder og lagener. Mens større sofaer ofte kommer med indbygget rum underneden eller i ryglænet, så kan det godt se voldsomt ud på mindre modeller. Valget handler også lidt om, hvor tit du regner med at få overnattende gæster.

Sker det på ugentlig eller blot månedlig basis, at sofaen skal slås ud og bruges til seng, kan det være alfa og omega med ekstra opbevaringsplads. Det gør det nemt at redde op hurtigt. Omvendt er det måske ikke et væsentligt, hvis man sjældent sover på sofaen, eller hvis man har tilstrækkeligt med opbevaringsplads andetsteds i huset – som i kælderen, på loftet eller i et af værelserne.

Den perfekte pladsbesparende løsning

En sovesofa er genial, fordi den opfylder to funktioner i ét møbel. Skal man indrette sig komprimeret, så er det en glædelig nyhed, at der er mange flotte sovesenge at finde i dag. Husk at sikre dig, at du får en model med gnidningsfri og lydløs træk-ud og fold-sammen mekanisme, samt at du tjekker underlagets kvalitet. Du kan sagtens få lige så god støtte til din liggeposition, som du opnår ved at sove på en almindelig seng. Kig her særligt efter den polstring, som sovesofaen har.

Comments are closed.