infoboks

Hvis du kigger på de typiske renter og omkostninger for kviklån, kan du godt komme i tvivl. Debitorrenter på flere hundrede procent og ditto ÅOP er ingen sjældenhed. Det virker alt andet end billig.

Hvordan kan lånydere så uden at få røde ører kalde deres produkter for billige? Et eller andet lyder der helt forkert. Det der er forkert er ikke nødvendigvis lånydernes påstande. Det kan være en misforståelse af hvad disse tal i virkeligheden betyder.

Her går vi lidt i dybden med påstanden om de billige kviklån. Hvem ved, måske bliver det en mytebuster?

Men først og fremmest:

Hvornår giver et kviklån egentligt mening?

Her skal du fokusere på den første stavelse – ”kvik”. Det er et synonym for hurtig, agil etc. Og det er netop meningen med et kviklån. Her kan du finde et hurtigt lån online.

Et kviklån kan være løsningen når du fx vil købe nogle nye gadgets til julegaver men mangler et par lapper.

Fx hvis du vil købe:

  • En ny tablet til kæresten,
  • En pizzasten til mor
  • Et sæt grillværktøj til fars nye webergrill

Det løber op i 4000,- kroner, men du har kun 3000 i overskud. Med et kviklån kan du få 1000,- kroner på kontoen, mens du venter i køen ved kassen.

Og her skal du passe på. ”kvik” betyder nemlig ikke kun at du kan få pengene meget hurtigt på kontoen. Det betyder også at du skal betale dem hurtigt tilbage. Jo højere renter og ÅOP er, jo kortere vil løbetiden være.

Super kort sagt

Et kviklån giver mening, når du:

  • Mangler penge nu og her, men ellers har en sund økonomi
  • Er i stand til at betale lånet tilbage indenfor en kort løbetid

Hvis du ikke kan nikke ja til disse to punkter må du hellere se dig om efter et forbrugslån. De kommer typisk med længere løbetider, og er derfor billigere.

Her finder du de billigste kviklån

Myten om ågerrenter

ÅOP på 700% og mere, virker umiddelbart som ågerrenter. Men her er det vigtigt at du forstår hvad ÅOP i praksis betyder. En række politikere har taget kviklån på sigtekornet og truer med lovindgreb pga. de høje låneomkostninger.

Men det er ikke sikkert, at de faktisk har regnet det igennem. De reagerer måske bare som politikere tit gør – med maven, eller med stemmesedlen.

Lad os lige kigge på sagen og fiske regneren ud af lommen.

Comments are closed.