infoboks

Kunne du godt tænke dig at give dit hjem et frisk pust? Det kan være, en spand maling kan være nok til, at du føler, du bor i et helt nyt hjem, men nogle gange er det ikke nok at friske de hvide vægge op. Det er vigtigt at huske på, at et hjem i mange tilfælde er det sted, du bruger mest tid, og hvor du formentlig ser de samme ting igen og igen og igen. Derfor er det også helt naturligt, at man nogle gange får lyst til at skifte ud – og det kan være i alt fra stuen til soveværelset.

I soveværelset kan du for eksempel kigge på et svævende eller stående sengebord. De giver hver især en form for liv til rummet, men det er alligevel vidt forskellige løsninger. Hvis I har en seng, der står frit i lokalet, hvor der måske er et stykke tilbage til væggen, er det formentlig den bedste løsning at finde et stående sengebord. Har I derimod en seng, der står tæt op ad væggen, er der god mulighed for at vælge et svævende natbord, der optager mindre plads i rummet.

Beslut dig for en farve

Et sengebord er ikke bare et sengebord. Har I et stort soveværelse med god plads, giver det helt automatisk nogle muligheder for at lege med indretningen relativt frit. Det kunne for eksempel betyde, at I vælger at finde natborde i mørke eller helt sorte farver, der skaber noget kontrast fra de vægge, der typisk er hvide i soveværelset. Omvendt kan I også arbejde med at male væggen i en anden farve end hvid, så der opstår noget kontrast her også.

Sengebordet kan også være i et mere klassisk look og være i mørkt eller lyst træ. Det er en god idé at få det til at passe til resten af rummet, uanset om det er kommode, skab eller selve sengerammen, I gerne vil få til at passe sammen med natbordet. Det gør i hvert fald, at der skabes sammenhæng i rummet, så øjet føler, det kan slappe af – det er altid en stor fordel, når der er tale om et sted, man skal kunne slappe af og sove.

Møbler i hele huset

En ting er at vælge møbler, der ser godt ud i soveværelset – men de er typisk primært kun til gavn og glæde for jer selv. Det er oftest ikke soveværelset, der er andre, der får at se. Til gengæld får de jeres stue og andre opholdsrum at se, hvis de er på besøg til spisning eller hygge. Derfor kan det også give en fed følelse af tilfredsstillelse, hvis man investerer i nye stuemøbler, der virkelig kan byde gæsterne velkommen.

Det kan være små ting, du vælger at skifte ud – for eksempel hylder i stuen hvor du har bøger eller en vase stående. Det kan være en lille, simpel gallerihylde, hvor du har et billede til at stå på, som ikke fylder meget i landskabet. Men det kan også være et større sammensurium af kasser eller reoler, der skaber noget fylde i rummet. Det er naturligvis afhængigt af, hvor god plads I har i jeres stue.

Sæt det sammen med tilbehøret

En ting er, hvad man kan gøre med møbler, men møbler skal ikke stå alene – det er kedeligt, hvis ikke der er en form for tilbehør til at understøtte det. Det handler om at finde en balance, men det er også i stor grad individuelt, hvad man synes her. Vaser, bøger eller puder er noget af det, der kan skabe personlighed og liv omkring de møbler, I har investeret i.

Det kan både bruges til at vise noget af alt det personlige, uanset om det er billeder, børnene har tegnet eller vaser i en farve, der betyder noget for dig. Ligeledes kan det have en praktisk funktion at have noget noget, I bruger til hverdag, som I måske kan forvandle til også at pynte i hjemmet.

Det er altid en god idé at sørge for, at det tilbehør, I vælger, ikke kommer til at fylde så meget, at selve møblerne begynder at blive væk – igen handler det om den røde tråd og om at finde en løsning, hvor det hele bare spiller sammen.

Samme materialer i hele huset

Uanset om der er tale om møbler til soveværelset eller stuen, kan I kigge på at finde møbler, der passer sammen – også på tværs af dørtrinnene. Hvis der er en bestemt træsort, I er glade for, kan I for eksempel se, om både natbordet og chatollet i stuen kan findes i det samme, så der er noget, der er genkendeligt.

Det kan også være linjerne, der går på samme måde – er der tale om organiske, buede linjer, eller er det mere minimalistiske og rene linjer, der gør sig gældende i det, I foretrækker?

Comments are closed.