infoboks

Når vi taler gadgets til mænd, er der næppe noget legetøj der kan overgå dronen. Det er den ultimative gadget og den ultimative gave (til dig selv). Droner har udviklet sig meget de senere år, og kan i dag anskaffes i alle former, prisklasser og features. Du kan eksempelvis få droner med indbygget GPS, så den selv kan finde hjem, du kan styre din drone fra din iPhone og nye droner har en rækkevidde på op til 2 kilometer! Kameraet i droner er ligeledes blevet bedre og tager i dag skarpere billeder end nogensinde før.

Hvilken drone skal du vælge?

Droner kan i dag anskaffes for bare et par hundrede kroner. Men som alt andet teknik, får du mere gejl og flere features jo flere penge du er villig til at spendere på din nye gadget. Et godt bud er den nye dji mavic mini drone: Den vejer kun 249 gram, er foldbar og dermed nem at transportere. Selvom den er lille, har dji mavic mini et imponerende 2,7K kamera, der tager både gode og stabile billeder. Den har desuden en lang flyvetid – op til 30 minutter, hvilket er meget for en drone. Er du ny på dronemarkedet eller på udkig efter en drone, du kan flyve med indendørs sammen med sønnike, er Drone Thunder Glow et rigtig godt bud. Den koster kun 250,- og har automatisk take-off og landing. Og så kan den loope.

Droner til hobby og til krig

Droner bliver i dag brugt både for sjov på hobbyplan og til regulær krigsførelse. Droner anskaffes således til alt fra fritidsaktivitet for voksne, til virksomhedsbrug og til militært brug over hele verden. Droner har gjort livet nemmere for mange. Eksempelvis for ejendomsmægleren, der skal have et god skud af boligen han vil sælge samt for fotografer og film- og reklamebranchen.

Men den lette tilgang til droner betyder også, at alle kan få fingrene i den diskrete flyver og dermed kreere deres helt eget luftvåben. Dronen er derfor blevet genstand for en diskussion om teknologi på godt og ondt. For eksempel kan droner udgøre en potentielle trussel ved store arrangementer som eksempelvis statsbesøg og topmøder. Her varetages sikkerheden i dag af politi og vagter, udstyret med hegn og vejspærringer. Men en terrorist der har monteret en sprængladning på en drone kan nemt flyve ind over afspærringer og bevæbnede vagter. Sidste år så vi på helt tæt hold bagsiden af medaljen i Danmark, da tre personer blev kendt skyldige i terror efter man fandt ud af , at de over en periode på fire år havde sendt dronedele til Islamisk Stat og dermed støttet deres krigsførelse. Alt sammen orkestreret af den danske terrorist Basil Hassan.

Men droner hjælper også vores eget militær. Droner bruges i dag til at flyve ind over fjendens linjer for at lokalisere mulige trusler i området. Det betyder, at soldater ikke selv skal sætte livet på spil for at indsamle den viden, som droner i dag kan indhente for dem.

Uanset om man køber droner til professionelt brug eller til at flyve rundt med mens man hænger ud med gutterne er én ting helt sikkert: Droner er fremtiden, de er kommet for at blive og vi kommer til at se meget mere til dem.

Comments are closed.