infoboks

Den længe ventede PlayStation 5 kommer en gang i løbet af 2020. Det er efterfølgeren til den populære PlayStation 4, og der er ingen tvivl om, at den bliver et kæmpe hit. Men hvad ved vi egentlig om den nye generation af den populære konsolserie fra Sony?

Det forsøger vi at svare på i artiklen her, hvor du får en kort gennemgang af alt, hvad vi ved på nuværende tidspunkt.

Priser på PlayStation 5

Lad os få et af de vigtigste punkter af vejen allerede fra start af. Der er ingen, der med garanti kan fortælle den konkrete PS5 pris allerede nu, men vi har heldigvis nogle gode indikatorer. Det er nemlig sådan, at du allerede nu kan forudbestille den kommende konsol hos flere forhandlere.

Og vælger du at forudbestille, kommer det til at koste dig lige omkring 7.000 kroner. Det er altså et væsentligt prishop, siden forgængeren udkom, hvilket blandt andet skyldes, at PS5 i højere grad har samme processorkraft som en almindelig computer.

Lancering

Det kan give god mening at lægge en PlayStation 5 forudbestilling allerede nu, da der ikke er nogen tvivl om, at de kommer til at blive revet ned fra hylderne, når PS5 bliver lanceret i november 2020.

Det er nemlig lige op til juletiden, og dermed er der, på trods af prisen, helt sikkert et hav af børn og unge mennesker, der får den nye konsol i julegave.

Vil du være en af dem, der er sikker på at have konsollen fra dag 1, er det derfor en god idé at forudbestille en PS5 allerede i dag.

Hvor god er PlayStation 5?

For at forklare, hvor god PlayStation 5 kommer til at blive, kommer vi her med lidt teknisk snak. Processoren i konsollen vil være en AMD Zen 2-processer med 8 kerner og 16 tråde, hvilket giver en maksimal hastighed på 3,5 Ghz – det lyder noget nørdet, og det er det også. Du skal blot vide, at det er rigtig hurtigt – især sammenlignet med forgængeren.

En hurtig processor er dog ikke alt, som du behøver at vide. I den forrige PlayStation brugte man en HDD harddisk, mens man i PS5 er skiftet over til en SSD harddisk. Forskellen på disse er fænomenal, for hvor førstnævnte kan flytte op til 100 MB i sekundet, kan en SSD som minimum flytte 5 GB i sekundet.

Det betyder med andre ord, at hvor det før ville tage en PlayStation 20 sekunder at loade 1 GB, kan du med en PlayStation 5 loade 2 GB (det dobbelte) på sølle 0,27 sekunder. Med andre ord; du behøver aldrig mere at vente i flere minutter på at loade et spil som eksempelvis GTA V.

Samtidig er grafikkortet også fra AMD med en hastighed på 2,23 Ghz. Endnu en særdeles fornuftig beslutning, som kommer til at betyde, at vi kan forvente ekstra god grafik (naturligvis helt op til 8K eller 4K ved 120 Hz).

Er PS5 bagudkompatibel (backwards compatible)?

Hvis man tidligere har ejet en PlayStation, er man sandsynligvis interesseret i at vide, hvorvidt man kan beholde sine spil, eller om man skal ud og købe dem på ny.

Heldigvis er PlayStation 5 bagudkompatibel til den foregående variant, hvilket betyder, at du kan spille spil til PlayStation 4 på din nye PS5.

Det samme gælder for eksempelvis VR headset og VR controllers, som er udviklet til den PlayStation, som du har nu. Disse kan nemlig også benyttes i forbindelse med den nye PlayStation 5.

Det er ikke noget, vi tidligere har set Sony gøre, men fordi konsoller og spil til disse bliver dyrere og dyrere, mens computere bliver billigere og billigere, har man været nødt til at gøre det interessant at være konsolgamer. Og det kan man blandt andet gøre ved at lade folk spille de spil, som de allerede ejer, på deres nye konsoller.

Comments are closed.