infoboks

Foto af Evgenia Vicochina  Caption: Det kan være svært at vide, hvad man lige skal give de forskellige til jul.

Vinteren er nået til Danmark, og julen står for døren. Snart kan vi give slip på novembers regn og slud til fordel for decembers massive julehygge. Det kommer selvfølgelig stadig til at regne og være gråt og trist, men i det mindste vil der være masser af lys i vinduerne, æbleskiver i ovnen, gløgg i glassene og varm julehygge foran kaminen. December er for mange en måned fyldt med magi og mirakler, men for andre er den stressende og forhastet. Der er middage, der skal planlægges, julefrokoster, der skal deltages i – og ikke mindst gaver, der skal købes. Alle de gaver. Hvad skal tante Olga mon have, og vil bedstefar blive mest glad for et halstørklæde eller strømper – og hvad skal man dog give den unge fætter, der elsker at game?

Det kan være svært at vælge lige præcis den gave, der bare er den helt rigtige til dem, man holder af. Derfor giver vi dig her en skøn liste over ting, der uden tvivl er fantastiske gaver, som helt sikkert vil varme hos både modtager og giver. Der er lidt for enhver og helt sikkert også noget til dig og dine.

Den sikre vinder til alle aldre

Vi starter i spilleafdelingen. Spil har nemlig altid været en populær måde at fordrive tiden på. For eksempel så er det alment kendt, at blandt de forskellige passioner, som de romerske kejsere havde, var terningespil en stor en. Hele vejen gennem historien har både statsmænd og lægfolk nydt at spille terninger, kort, og alt derimellem som en måde at fordrive tiden på, og i dag er spil stadig virkelig populære, og et brætspil er som regel en fantastisk gave til næsten alle mennesker. Der er selvfølgelig forskellige emner alt efter, hvad folk kan lide, og her får du de tre mest populære brætspil denne sæson:

Det populære spil Speak Out er nu tilgængeligt på dansk, og det er simpelthen hysterisk morsomt! I er inddelt i hold og med et stort mundstykke i munden, der gør det umuligt at lukke munden eller bevæge læberne, skal du så forsøge at udtale en sætning, og dine holdspillere skal så prøve at gætte, hvad du siger. Helt sikkert en vinder.

Partners er også en et virkelig underholdende spil. Det er lidt ligesom Ludo, men for voksne. Spillet er for fire personer, og I spiller sammen to og to, hvor I skal bruge jeres givne kort til at forsøge at få jeres brikker i mål uden at kommunikere sammen. Kan helt klart anbefales!

Spillet Cards Against Humanity er også uhyre populært og med god grund! Det er morsomt, provokerende, og politisk ukorrekt og helt klart en oplevelse værd. Det bør dog kun spilles af voksne på grund af det til tider anstødelige sprogbrug.

Giv oplevelser i stedet for tingmerry-xmas

Foto af Ben White  Caption: Den perfekte gave afhænger af, hvem den er til.

Oplevelsesgaver er det helt store i år, og det kan helt sikkert også være en god idé. Ofte er det gavekort til oplevelser, der skaber minder og binder folk tættere sammen. I kan for eksempel gå sammen om at give hele familien en rejse til en europæisk storby og så hygge jer med at planlægge turen sammen. En sjov måde at præsentere det på kan for eksempel være at give en person i familien (som måske ikke ved, hvad gaven bliver) et såkaldt Scratch Map med gavekortet til rejsen oveni, og så kan I så hygge jer med at finde ud af, hvor I hver især har været, og hvor den næste tur skal gå hen.

Der findes også oplevelsesgaver til restaurantbesøg, ture i biografen, turpas til Tivoli eller zoo. Der er også de lidt vildere som for eksempel en tur i en F16-simulator, en køretur i en Ferrari eller Maserati på en anerkendt kørebane. Du kan tjekke Go Dream oplevelsesgaver for at få mere inspiration og finde lige præcis den oplevelse, der passer til jer.

De gakkede gaver

Nogle gange er det dog også sjovt bare at give nogle fjollede og mere gakkede gaver, hvilket vi selvfølgelig også har råd til. Hvad med en helt spand med hele 3 kg Nutella (!) eller måske en automatisk sovsepisker med timer, så mor ikke bliver træt af at skulle piske i sovsen konstant juleaften? Du kan også få 2 kg Toblerone i en kæmpe pakke, eller hvad med din egen candy floss-maskine, der laver de lækreste, blødeste, og mest luftige candy floss på ingen tid? Der er maskiner, der laver lækker sorbetis eller den mest cremede yoghurt eller hvad med at lave din egen super fede ninjabane med Slackers Ninja Line? Mulighederne er jo nærmest uendelige og vi håber, du har fået lidt inspiration i denne artikel og at dine juleindkøb går som smurt denne december.

Comments are closed.