infoboks

Vil du gerne kunne træne godt og effektivt derhjemme, så er der mange måder, du kan gøre det på. Du kan for eksempel lave nogle gode gulvøvelser eller træne i en gammeldags træribbe, som hænger på væggen. Du kan også lave steptræning på en skammel eller en kasse, og yoga og aerobictræning er også nogle rigtig gode bud på hjemmetræning.

Synes du ikke rigtigt, at det vil give dig træning nok, så er der mange andre muligheder, som du kan benytte dig af. Der findes nemlig mange super gode træningsmaskiner eller træningsudstyr, som du kan holde dig i form med hjemme i dit eget hjem.

Hvad har du brug for at træne?

Der er ingen grund til, at du anskaffer dig en hel maskinpark af træningsudstyr for at kunne komme til at træne derhjemme. Du kan enten vælge en maskine, der træner det, som du har mest brug for, eller du kan vælge en maskine, som er mere allround trænende.

Selv om du for eksempel primært har brug for at træne dine arme, så behøver du jo ikke helt at undlade at træne ben. Din krop og din holdning har bedst af, at du får trænet mere harmonisk. Derfor er det i mange tilfælde det bedste, at du vælger en allround træningsmaskine.

Hvilke allround træningsmaskiner findes der?

Hvis du går efter en maskine, der kan træne store dele af din krop, så vil du have flere forskellige typer art vælge imellem.

Det kunne for eksempel være en af følgende:

  • Romaskine
  • Motionscykel
  • Crosstrainer
  • Multitræner

Der kan være forskellige argumenter for at vælge den ene frem for den anden af disse maskiner. Et af de vigtigste er, om du kan lide at træne på den. Det er nemlig ret vigtigt, at du synes om den konkrete træningsform. Du skulle jo gerne komme til at bruge din hjemmetræningsmaskine rigtig meget.

Hvad er en multitræner?

En multitræner har også andre navne. Du kan for eksempel også høre dem omtalt som en multi træningsmaskine, multistation eller en fitness station. Kært barn har mange navne, men alle navnene dækker jo over, at der er tale om en træningsmaskine, der kan træne flere dele af kroppen.

Der kan være forskel på, hvordan denne fitness station er udformet og også på, hvilke funktioner den har. Vil du gerne have en, der har så mange funktioner som muligt, så bør du går efter at finde en af de bedste på markedet.

Søg for eksempel på test af fitness station, så vil der nok komme nogle forskellige modeller op. Tjek dem, inden du eventuelt beslutter dig for, hvilken en af dem der skal hjem til dig at stå. Tænk også lige på, om du har plads til den. Der kan nemlig også være forskel på, hvor meget de fylder.

Træning skal gerne være både sjovt og effektivt

Hvis træning kun opleves som hårdt, surt og kedeligt, så kan det godt være, at du skal se dig om efter en anden måde at træne på. Det skal gerne være både sjovt og effektivt. Hvis ikke det er det, så vil du ret hurtigt løbe sur i det, og så er der en øget risiko for, at du kommer til at holde helt op med at træne.

Prøv dig lidt frem med nogle forskellige træningsformer, så du enten har noget at skifte imellem eller finder en træningsform, der er lige i øjet i forhold til dig. så er der markant større chancer for, at du holder ud på den lange bane.

Det kræver en vis portion selvdisciplin at passe træningen, når det foregår hjemme hos dig selv. Det hjælper gevaldigt på den, hvis din træningsform er en, du synes er sjov.

Comments are closed.