infoboks

Når man skal møde nye mennesker for første gang, kan det være rigtig rart og tryghedsgivende med en aktivitet at samles om. En af de allermest effektive lær-hinanden-at-kende-aktiviteter er at spille brætspil, og i denne artikel giver vi vores bud på de 3 allerbedste lær-hinanden-at-kende-spil.

Sommetider vil man ende i situationer, hvor man skal lære nye mennesker at kende. Det kan være, at man starter på et nyt arbejde, skal til en fest, hvor man kun kender nogle få, eller at man endelig har fået taget sig mod til at mødes med den person, man har skrevet ustoppeligt med de sidste to uger på en datingside.

Uanset hvad årsagen til mødet med en eller flere fremmed(e) måtte være, vil mange finde den slags en smule nervepirrende. Frygt for pinlig tavshed og akavede situationer vil spøge i langt de flestes sind. Heldigvis kan man i mange situationer vælge at foretage sig noget, der mildner risikoen for akavet stilhed, og at tingene generelt bliver akavede.

Eksempelvis kan et godt gammeldags brætspil være et helt eminent redskab til at lette mødet mellem fremmede. Et sådant aktiverer nemlig deltagerne, samtidigt med at det forærer de selvsamme deltagere en masse samtaleemner.

Vi er med på, at det ville være ret så underligt at møde op på et nyt arbejde med et spil Ludo eller lignende under armen, hvorfor vi gerne erkender, at ikke alle situationer, hvor fremmede mødes, egner sig til at spille brætspil. Rigtig mange sammenhænge gør dog, og hvis du vil give ideen et skud, så tjek vores liste herunder med vores bud på de 3 bedste brætspil.

Ego

Ego er et eminent lær-hinanden-at-kende-spil af rigtig mange årsager. Først og fremmest er spillet hamrende let. Uanset hvor begavet man er, vil man hurtigt kunne forstå reglerne.

Derudover er spillets format udviklet med henblik på at starte interessante samtaler mellem spillerne. Det er med andre ord et rendyrket lær-andre-mennesker-at-kende-spil.

Ego går nemlig ud på, at man skal gætte, hvordan de andre spillere forholder sig til et spørgsmål/dilemma. Det konkurrencemæssige element eksisterer i spillet, men fylder sjældent særligt meget.

Spillet kan spilles af 2-6 spillere, hvorfor det både egner sig til en intim date og små fester.

Den Fede Pingvin

På mange områder minder Den Fede Pingvin faktisk om Ego. Den Fede Pingvin er bare den frække dreng i klassen, mens Ego mere minder om en 12-talspige.

Spørgsmålene og dilemmaerne i Den Fede Pingvin er nemlig ofte ret heftige og frække. Spillet kan derfor godt være en smule grænseoverskridende at spille, hvis man er ædru, men så snart folk får lidt indenbords plejer spillet at blive ekstremt underholdende og lærerigt.

Den Fede Pingvin kan spilles af 2-8 spillere. Vores erfaring er dog, at det er klart sjovest, hvis man er nogle stykker.

Det Dårlige Selskab

Det Dårlige Selskab er den danske pendant til Cards Against Humanity, som du måske kender. Hvis ikke, kan vi fortælle dig, at både den danske og engelske udgave går på at være grov og grænseoverskridende.

I spillet får man udleveret en stak kort, hvorpå der står et eller få ord. Når alle – undtagen rundens dommer – har fået uddelt kort, trækker dommeren et pointkort og læser dets indhold op. Et pointkort består af en sætning med et eller flere hul(ler). Sætningen kan lyde således:

”Jordemoderen fik et chok, da hun under fødslen hev __________ ud af den målløse mor.”

Hver spiller skal vælge det kort, hvorpå der står det ord eller den sætning, som de synes, er sjovest, mest underfundig og/eller grænseoverskridende som substitut for det tomme felt.

Når alle har valgt et kort, læses de forskellige bud højt, hvorefter dommeren kårer en vinder ud fra, hvem han/hun synes kreerede den sjoveste sætning.

Det Dårlige Selskab er en garanti for gode grin og en masse upassende tanker, som man aldrig ville have tænkt, hvis ikke det var for de vanvittige kort, som spillet består af.

Spillet kan sagtens spilles på en date, men egner sig nok allerbedst til en hyggelig fest, når folk har fået lidt indenbords.

Comments are closed.