infoboks

Sætter du pris på at bruge tid på selvforkælelse? Det er altid rart at have en følelse af, at man har gjort noget godt for sit eget udseende og virkelig går op i, hvordan man ser ud – det er formentlig noget, både du og dine omgivelser sætter pris på. Når det kommer til barbering, er der flere forskellige måder at gøre det på.

Måske du indtil nu har gjort det selv med en barbermaskine?

Det er nok den løsning, langt de fleste tyer til. Det er hurtigt og nemt, og så kan du uden problemer gøre det til en del af morgenrutinen. Der findes mange forskellige, elektriske barbermaskiner, der kan hjælpe dig på vej, og du har med garanti allerede fundet en, der passer godt.

Men har du overvejet at bruge en gammeldags barberskraber i stedet? Hvis du vælger at tage til barber, er det formentlig også sådan, det foregår.

Den klassiske løsning

Der er noget charmerende ved at bruge en barberskraber, der ikke er elektrisk eller på anden vis så teknisk udstyret – det er blot en kniv til formålet. Her er du til gengæld sikker på, at klingen er skarp, og at du kommer helt i bund.

En del føler, at det holder længere, når man barberer sig med en gammeldags barberskraber. Det kan da også sagtens handle om, at de elektriske maskiner har en tendens til at tage skægget overfladisk, mens kniven virkelig kommer i bund.

Hvis du har lyst til at prøve en skraber af, er det på tide at begynde at holde udkig efter en, du godt kan lide. Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal kigge efter, så her har vi forsøgt at samle lidt idéer til, hvad du har af muligheder – så kan du selv bruge lidt tid på at kigge det igennem.

Typer af barberknive

Der findes i udgangspunktet to typer af barberknive, du kommer til at støde på, når du sidder og søger efter det: De hedder henholdsvis straight razor og shavette.

Det kan være svært helt at gennemskue, hvad forskellen egentlig er, men det, der gælder, er, at en straight razor har et blad, der er fastmonteret på skaftet, mens det ved en shavette sidder løst. Det betyder rent praktisk, at en straight razor ikke kan få skiftet bladet – det kan en shavette godt.

Det gør også, at du med en straight razor får et redskab, der har brug for lidt mere vedligehold og pleje i hverdagen. Her er det vigtigt, at du sørger for at få rengjort og slebet klingen løbende, så du altid har en skarp barberkniv – ellers er der ikke meget fidus i det, og det bliver svært at komme ordentlig i bund med projektet.

Sæt god tid af til projektet

Hvis du har været vant til hurtigt at tage barberingen regelmæssigt på hverdagsmorgenerne, kan det godt tænkes, du fremover er nødt til at sætte vækkeuret til at ringe en anelse tidligere – en barbering med barberkniv tager nemlig væsentligt længere tid end den gør med en elektrisk shaver. Det er præcisionsarbejde, og det er vigtigt, at man gør det forsigtigt, så du undgår eventuelt at komme til at skære dig eller barbere forkerte områder.

Det kræver noget tilvænning, og så kommer du også til at skulle øve dig på, hvordan du bedst holder barberkniven – det kan nemlig gøre hele forskellen i forhold til, hvor godt du synes, projektet går.

Husk at bruge barberskum, som du helt ideelt har fordelt på huden og skægget med en barberkost, så du ved, det kommer til at gå så enkelt og godt som muligt.

Comments are closed.