infoboks

Har du et ønske om at lære at spille på klaver? I så fald skal du beslutte dig for, om du vil købe et akustisk eller el klaver.

Der er fordele og ulemper ved begge dele, men de fleste ender med at købe et digitalt klaver, hvis det er deres første. Det er der flere grunde til, men blandt de mest fremtrædende fordele ved det elektriske klaver finder du de nedenstående.

Komfort og bærbarhed

En af de klare fordele ved et digitalt piano er, at det er meget lettere og mere kompakt end et akustisk klaver. Selv de modeller, der er lavet til at ligne et traditionelt klaver, vejer mindre end deres akustiske modstykker.

Hertil er det også værd at nævne, at en stor del af modellerne kan skilles ad, så det er lettere at finde plads til det, hvis det skal opbevares. Køber du et digitalt piano, der er lavet til scenebrug, er det skabt til, at det nemt kan være i bilen.

Pris

Det er bestemt også værd at notere sig, at de digitale klaverer ofte er langt billigere end et akustisk ét af slagsen. Ser man gerne, at det ikke koster det store at komme i gang med at spille klaver, skal man gå den digitale vej.

Samtidig undgår man også at skulle stemme sit klaver, hvilket er tilfældet ved de akustiske – og det kan koste en del penge. På flere punkter er der derfor penge at spare ved at vælge et elektrisk klaver.

Lydstyrke og alsidighed

Et traditionelt klaver skaber en bestemt volumen, alt afhængigt af hvor hårdt du rammer tangenterne. Med et digitalt klaver kan du blot indstille volumen, som du ønsker den.

Du kan også bruge det med høretelefoner, så du ikke forstyrrer andre, når du øver dig. Er formålet i stedet, at flest muligt skal kunne høre det, kan det også tilsluttes en forstærker. Samtidig er der også mulighed for at tilføje trommer og percussion, træblæsere m.v. til dit lydbillede.

Optagemuligheder

Det er ikke noget, der bliver vægtet højt af alle, men mange har et ønske om at kunne optage deres optræden. Det kan især være en fordel at kunne dette, hvis du er i færd med at lære at spille, da du dermed kan gennemgå din optræden og finde dine fejl.

Hertil gør det, det også muligt at indspille sine egne sange. Er det noget, man har planer om, har man lettere ved at nå i mål med dette, hvis man vælger at investere i et elektrisk klaver fremfor et traditionelt og akustisk ét.

Comments are closed.