infoboks

Siden iPhone lancerede den første rigtige smartphone, har der ikke været nogen tvivl om, at smartphonen er den ultimative gadget. For hvert år der går, ser vi i hvert fald, hvordan den får stadig flere funktioner og erstatter stadig flere andre gadgets.

Nu behøver du for eksempel ikke en GPS, men kan i stedet bare slutte telefonen til i bilen, når du har brug for at finde vej. I rigtig mange tilfælde har smartphonen også erstattet pungen og sågar betalingskortet, så det nu er nemmere end nogensinde før at overføre penge.

Selv noget så simpelt som det at kunne spille musik var på et tidspunkt en revolutionerende egenskab for smartphonen, der satte for eksempel MP3-afspilleren ud af spil.

Få fingre i en smartphone med 5G

En helt central del af smartphonen og dens sæt af egenskaber er dog utvivlsomt dens evne til at tilgå internettet, og med lanceringen af 5G ser den funktion ud til at have nydt en betragtelig opgradering.

Hvis man er interesseret i gadgets og teknologi i det hele taget, er det derfor helt naturligt, at man gerne vil have fingre i en smartphone med 5G. Inden du i rent gadget-ekstase løber ud og finder det første og det bedste, kan det dog være en god ide at finde ud af, hvordan din mobildækning og netværk vil fungere sammen med en 5G smartphone.

Det forlyder nemlig, at der ikke altid er lige god 5G dækning hos alle landets teleselskaber.

Glem ikke de andre gadgets

Nu må vi dog heller ikke glemme, at der også findes andre gadgets på markedet, som bestemt også fortjener vores opmærksomhed, og som smartphonen endnu ikke har erstatter. Det gælder for eksempel dronen, der også har oplevet ret massiv popularitet i de seneste år.

Kunne du godt tænke dig at finde den perfekte drone til din gadgetsamling, så kig for eksempel på denne drone test. Der er nemlig noget helt særligt ved den slags lidt mere fysiske gadgets, som smartphonen bare ikke kan erstatte.

For eksempel har vi set, hvordan dronerne har inspireret til aktivitet blandt såvel unge som voksne, mens smartphonen mest af alt har inspireret til inaktivitet. Derudover er flere og flere også begyndt at mødes omkring deres fælles interesse for droner, mens vi desværre lidt for ofte ser, hvordan smartphonen kan ødelægge venskaber.

Parallellerne mellem smartphones og droner stopper dog ikke der. Det er for eksempel også meget sandsynligt, at de fremtidige droner vil komme til at nyde godt af de store landvindinger i netværksteknologi, som 5G repræsenterer. Stadig flere droner bliver nemlig også forbundet til netværket for at give dem ekstra egenskaber. Hverken smartphones, 5G eller droner er altså entydigt gode eller dårlige. Det er til gengæld alt sammen nogle fede gadgets.

Comments are closed.